Culinar

Uşor de digerat – Salată de varză roşie, cu vinegreta

Publicat: 17 mart. 2020

În această perioadă, este musai să menţinem o alimentaţie echilibrată, aşa cum recomandă organizaţiile de specialitate. Pe lângă prăjeli şi feluri principale de mâncare, ai la îndemână o reţetă simplă de preparat, mai exact cea de varză roşie şi alte legume în sos acrişor.

Ingrediente:

½ legătură ceapă verde
½ varză roşie
1 morcov
200 g porumb dintr-o conservă, opţional
½ mango
½ ardei capia
¼ ţelină
1 legătură ridichi
100 g rucola, opţional
1 lingură zeamă lămâie
4 linguri oţet din cidru de mere
1 lingură ulei de măsline
1 lingură muştar, de preferat Dijon
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă miere
1 linguriţă pudră de usturoi
sare, după gust

Mod de preparare:

Pentru salată, tai varza fâşii subţiri şi le pui într-un bol. Adaugi ridichiile, morcovul şi ardeiul capia curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii, ceapa verde curăţată, spălată şi tocată mărunt, ţelina curăţată, spălată şi dată prin răzătoarea mare, jumătatea de mango descojită şi tăiată cuburi, porumbul din conservă, stors foarte bine şi rucola, dacă doreşti.

Stropeşti cu uleiul de măsline. Pentru sos, amesteci într-un bol zeamă lămâie, oţet din cidru de mere, muştar, boia dulce, miere, pudră de usturoi şi asezonezi cu sare, după gust. Torni sosul peste salată. Laşi deoparte, în frigider, un sfert de oră. Decorezi cu verdeaţa preferată.



loading...

Adauga un comentariu