National

USR-PLUS și AUR, susțin declarații de presă după ce au depus moțiunea de cenzură – Update, Live Video

Publicat: 03 sept. 2021
USR-PLUS și AUR

Liderii USR-PLUS au ajuns la Parlament, acolo unde se vor întâlni cu cei de la AUR, iar împreună vor merge la Senat pentru a depune moțiunea de cenzură.

Update: La scurt timp după ce Dan Barna și Dacian Cioloș au încheiat declarațiile de presă, George Simion, liderul AUR, alături de Claudiu Târziu au ieșit să-și susțină punctul de vedere în scandalul momentului.

”Cred că suntem în asentimetul unei majorități dintre români care vor să scape du guvernarea Cîțu, cu tot ce înseamnă ea. De la miniștrii PNL, la miniștrii USR, la miniștrii UDMR.

Aveți în fața dumneavoastră o moțiune depusă la inițiativa AUR, cu semnăturile și altor forțe politice, cu care nu ne-am aliat, nu suntem aliați și nu ne vom alia. Singurul obiectiv comun pe care îl avem noi de la AUR cu cei de la USR, cu cei de la PSD, în acest moment, este demiterea Guvernului Cîțu, premierului Cîțu și toți miniștri care și-au bătut joc de români timp de nouă luni de zile.

Nu avea nicio forță politică curajul de a face acest pas. Ne-am asumat și am anunțat depunerea moțiunii ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi” din prima zi a sesiunii parlamentare și astăzi, după trei zile, avem semnăturile necesare, 122 de semnături.

Săptămâna viitoare, luni sau marți, va fi citită în plenul reunit al celor două camere și sperăm să fie votată cât mai repede, pentru a începe reconstrucția României

(…) Președintele Klaus Iohannis îl ține în brațe pe Florin Cîțu și vrea să-și numească proprii procurori… Domnul Florin Cîțu și ceilalți miniștrii își pot lua bagajele de la Palatul Victoria”, a declarat George Simion.

Claudiu Târziu a declarat că textul moțiunii de cenzură aparține, în mare parte, celor de la AUR, dar se bucură că USR PLUS au lăsat orgoliile și susțin moțiunea.

”În urma discuțiilor cu cei de la USR am mai ajustat textul, dar în linii mari a rămas la fel. Ne bucurăm să vedem că cei de la USR au lăsat orice orgoliu departe și susțin acest text care ne aparține în mare parte. Sperăm că și PSD o să voteze moțiunea și să cadă acest Guvern”, a declarat Claudiu Târziu, co-președintele AUR.

Update: Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii alianței politice USR-PLUS au susținut începând cu ora 20.21 declarații de presă.

„A fost depusă moțiunea de cenzură. ne dorim să avem un nou premier”, a spus Dan Barna.

La rândul lui, Dacian Cioloș a completat:

„Am încercat în colaliție să spunem că trebuie să avem un premier care cultivă încrederea. Folosim procedura parlamentară pentru a lucra cu un alt premier.

Nu avem nicio intenție să intrăm într-o altă formulă de guvernare”.

„Vrem să continuăm cu PNL și UDMR, nu există altă formulă”, a declarat Dacian Cioloș

Dan Barna a declarat că miniștrii USR-PLUS își vor depune demisiile din Guvern săptămâna viitoare, de vreme ce Alianța a depus moțiunea de cenzură.

„Nu s-a discutat despre revocare (la Coaliție – n.r.), dar la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile de vreme ce moțiunea de cenzură a fost depusă în aceste clipe”, a declarat liderul USR-PLUS.

 

Update: La ora 20.15, USR PLUS a depus moțiunea de cenzură la Senat.

Cele două grupuri parlamentare au numărul necesar de semnături, asta pentru că ar avea nevoie de 117 semnături, iar cele două formațiuni au 123 de parlamentari.

Ulterior, liderii USR-PLUS și AUR vor face declarații de presă.

Adauga un comentariu