Eveniment-Social

USV Iași a primit vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu și a celor doi secretari de stat din Ministerul Educației – FOTO

Publicat: 09 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
USV Iași a primit vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu și a celor doi secretari de stat din Ministerul Educației - FOTO
Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, a prezentat în premieră randări și simulări video cu imagini din viitorul campusul integrat de la Ezăreni

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” a primit vizita primului ministru, Marcel Ciolacu. Aflat într-o deplasare la Iași prim-ministru a avut o întrevedere cu reprezentanți ai mediului academic, de afaceri și ai colegiilor tehnice ieșene pe tema învățământului dual, în contextul finanțării prin PNRR, la Iași a proiectului AGRITECH.

La USV Iași, prim-ministru a fost însoțit de cei doi secretari de stat din cadrul Ministerului Educației, Gigel Paraschiv și Florin Lixandru. Aceștia și-au început vizita la atelierele de microproducție (mini-făbricuțe) dedicate specializărilor din cadrul industriei alimentare, unde s-au întâlnit cu studenții și cadrele didactice care au prezentat delegației o parte din produsele inovative la care au lucrat. „Creșterea procesării materiei prime în țara noastră nu se poate face în absența unei componente puternice de cercetare, care să îmbunătățească fluxurile tehnologice și să dezvolte produse inovative. Îi felicit pe tinerii de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași pentru entuziasmul și dedicarea cu care muncesc zi de zi în laborator”, a transmis Marcel Ciolacu.

Vizita de la USV Iași a continuat cu dezbaterea pe tema importanței majore pe care o are învățământul dual, dezbatere la care au participat pe lângă rectorii prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, prof. univ. dr. Dan Cașcaval, directori ai colegiilor tehnice din Iași și reprezentanți ai mediului de afaceri printre care-i amintim pe Ioan Nani, directorul Antibiotice Iași, Lucian Grecu, Vasile Lungu și Mihai Haraga.

Rectorul USV Iași, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, a prezentat în premieră randări și simulări video cu imagini din viitorul campusul integrat de la Ezăreni.

Reamintim că AGRITECH este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 15 – Educație, are cea mai mare valoare din istoria universității ieșene, aproximativ 25.000.000 de euro, iar partenerul principal al USV este Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași. Concret, proiectul implică construcția la Ezăreni, pe terenul USV Iași, a unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice. Aceasta va presupune realizarea unui campus care să asigure desfășurarea pregătirii practice la diverse niveluri, laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, hale pentru microproducție, dotări cu mașini și echipamente agricole precum și toate facilitățile sociale necesare: cantină, cămin, sală de sport, spații recreative. Din AGRITECH mai fac parte în calitate de parteneri Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” din Miroslava, Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Municipiul Iași, Municipiul Fălticeni, Orașul Târgu-Neamț, Comuna Miroslava, C. INTERAGROALIMENT S.R.L., C. AGRITEHNICA SERVICE S.R.L., C. AGROPAN IMPEX S.R.L., C. DICOR LAND S.R.L., C. RAM S.R.L.

Comments are closed.

Adauga un comentariu