Eveniment-Social

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este parteneră într-un proiect ce susține inovarea în cercetare

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad din Iași este parteneră într-un proiect ce susține inovarea în cercetare
USV Iași este parteneră într-un proiect ce susține inovarea în cercetare

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) este parteneră în proiectul Program pentru creșterea performanței și inovării în cercetarea doctorală și postdoctorală de excelență (PROINVENT – cod SMIS 153299), în care beneficiar este Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de mai multe instituții de învățământ superior din România.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN, Axa prioritară 6 – Educație și competențe; Prioritatea de investiții – 10.iv – îmbunătățirea utilității sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, facilitarea trecerii de la educație la muncă și consolidarea sistemelor de educație și formare profesională și a calității lor, inclusiv prin mecanisme pentru anticiparea competențelor, adaptarea programelor de învățământ și crearea și dezvoltarea de sisteme de învățare bazate pe muncă, inclusiv sisteme de învățare duale și de ucenicie; apel de proiecte POCU/993/6/13 „Sprijin pentru doctoranzi și cercetători post-doctorat”.

Obiectivul Specific: O.S.6.13. Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Obiectivul general al proiectului vizează creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă ca urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Grupul-țintă al USV Iași este format din nouă studenți doctoranzi și trei cercetători postdoctorali (selectați în două etape).

Proiectul se va finaliza în decembrie 2023, valoarea totală eligibilă: 5.691.841,00 lei.

Echipa proiectului din USV Iași are în componență pe prof. univ. dr. Valeriu V. COTEA, în calitate de coordonator; șef lucr. dr. Camelia Elena LUCHIAN, expert monitorizare și evaluare activități grup țintă; conf. univ dr. Gabriela IGNAT, expert monitorizare/realizare indicatori specifici.

Adauga un comentariu