Eveniment-Social

USV Iași prezentă la inițierea schimburilor academice cu universități din Vietnam

Publicat: 10 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
USV Iași prezentă la inițierea schimburilor academice cu universități din Vietnam
În perioada 9 - 12 februarie 2023 este programată, la lași, vizita Excelenței Sale, Do Duc Thanh, Ambasador al Republicii Socialiste Vietnam

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost reprezentată de Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale și conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură la semnarea Acordului de înfrățire a Municipiului Iași cu orașul Hue, din Vietnam.

În perioada 9 – 12 februarie 2023 este programată, la lași, vizita Excelenței Sale, Do Duc Thanh, Ambasador al Republicii Socialiste Vietnam alături de o delegație de șase oficiali vietnamezi, condusă de primarul oraşului Hue, ocazie cu care reprezentanții Municipiul laşi au semnat un Acord de înfrățire, astăzi, 10 februarie 2023.

USV Iași prezentă la inițierea schimburilor academice cu universități din Vietnam

Datorită interesului părții vietnameze pentru inițierea unor schimburi academice și noi colaborări culturale și universitare, în Sala Pogor (Sala de ceremonii) a Primăriei Municipiului laşi au fost invitați să participe reprezentanți ai tuturor universităților de stat din Iași.

„Suntem onorați să participăm, la invitația domului Primar al Municipiului Iași, la această întâlnire de semnare a Acordului de înfrățire prin care se dorește consolidarea relațiilor culturale, economice și educaționale și promovarea cunoașterii reciproce a celor două orașe. Universitatea este deschisă atât pentru schimburi culturale cu studenții, pe diferite paliere, atât pe zona academică cât și pe cea de cercetare”, a punctat Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași.

La capitolul relații internaționale, USV Iași are colabărări cu universităţi din domeniile științelor vieții, de pe cinci continente și din 39 de ţări. Relaţiile se bazează pe schimb de studenţi şi profesori, participări la manifestări ştiinţifice, contracte de cercetare etc.

Comentarii
  • Bravo! Și cu vietnamezul de Hoha ce faceți? Va cam face de rusine….se cam bâlbâie când vorbește…..de fapt nu vorbește….bombăne…..bâniguie…cine sa îl înțeleagă…. mai trage și la măsea…ca dacă vrei sa treci trebuie sa te prezinți de mana cu fratele Jack

Adauga un comentariu