Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va participa la FarmConect România, târgul agriculturii românești, găzduit la Slobozia, în perioada 9 – 11 iunie 2022, târg ce își propune să aducă în prim-plan importanța și valoarea lanțului alimentar. Organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), târgul a apărut din nevoia fermierilor de a schimba percepția consumatorilor privind modul în care se face agricultură în România.
USV Iași va fi prezentă cu stand expozițional pentru a aduce în atenția participanților oferta educațională existentă la nivel academic, rezultate ale cercetărilor, dar și posibilități de colaborare cu parteneri din agribusiness în cadrul proiectelor de inovare în materie de agricultură, alimentație și mediu. Menţionăm că Universitatea noastră participă şi cu 40 studenții implicați în mod direct în derularea unor activităţi din cadrul acestui eveniment.
„Târgul va reuni producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători și distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale esențiale pentru o agricultură performantă. Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă și sustenabilă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale. În acest context, participarea USV Iași este mai mult decât oportună deoarece ne dorim să reliefăm serviciile de cercetare pe care le putem oferi datorită logisticii și infrastructurii existente atât la nivelul facultăților cât și în cadrul Institutului de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – ICAM. Importanța manifestării este dată și de numărul mare al participanților anunțați, fapt ce a determinat instituția noastră să implice numeroși studenți și cadre didactice care se vor conecta la ultimele noutăți în domeniu”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.
Târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură.