National

Utilizatorii care nu vor accepta noile condiții impuse de WhatsApp, nu vor mai avea acces la aplicație

Publicat: 16 mai 2021
Sigla oficială WhatsApp
Veşti pentru toţi utilizatorii de WhatsApp, aceștia vor trebui să accepte "Politica de Confidenţialitate" a aplcatiei şi "Termenii şi Condiţiile"

Veşti pentru toţi utilizatorii de WhatsApp care au doar câteva săptămâni la dispoziţie pentru a accepta „Politica de Confidenţialitate” a aplcatiei şi „Termenii şi Condiţiile”, care s-au actualizat în ultimele luni. Acestea presupun partajarea datelor cu Facebook, iar cei care nu vor face aceste actualizări li se vor restricţiona accesul la unele functii-cheie ale platformei.

Oficialii aplicaţiei au spus că „nimeni nu va avea contul şters şi nici nu îşi va pierde accesul la WhatsApp (…) din cauza acestei actualizări”, ci „pot descărca un raport al contului lor şi îşi pot exporta istoricul chat-ului înainte de a trece la o altă platformă şi de a-şi şterge contul WhatsApp”.

Conturile vor fi suspendate

Reprezentanţii WhatsApp i-au avertizat pe toţi utilizatorii care vor refuza să-şi dea acordul pentru noua politică vor suporta consecinţele, aceea de a suspenda contul său de a fi şters. Aplicarea noilor actualizări de partajare a datelor a fost amânată până la jumătatea avestei luni.

„În ultimele câteva săptămâni am afişat o notificare în WhatsApp care oferă mai multe informaţii privind actualizarea. După ce le-am acordat tuturor utilizatorilor timp pentru a analiza aceste actualizări, continuăm să le reamintim celor care nu au avut şansa de a face acest lucru să citească aceste informări şi să le accepte. După o perioadă de câteva săptămâni, memento-ul pe care îl primesc oamenii va deveni în cele din urmă persistent”, se arată în cea mai recentă actualizare WhatsApp a problemei, potrivit Eset.

Această campanie nu-i va afecta pe toţi utilizatorii

Oficialii aplicaţiei susţin că nu toţi utilizatorii vor fi afectaţi în acelaşi timp de noile schimbări. În primele săptămâni utilizatorii vor avea posibilitatea de a răspunde atât la apeluir telefonice cât şi video, însă nu vor putea accesa listele lor de chat. WhatsApp nu va mai putea direcţiona mesaje dar nici apeluri către dispozitivul utilizatorului.

„De la confuzia iniţială din jurul anunţării noii politici de confidenţialitate, WhatsApp s-a străduit să atenueze preocupările utilizatorilor cu privire la ce tip de date ar împărtăşi cu alte companii deţinute de Facebook. Cu toate acestea, chiar şi după asigurările sale că actualizarea a fost orientată către companii şi că mesajele şi apelurile utilizatorilor vor rămâne private şi sigure, au existat rapoarte despre utilizatorii care au renunţat la WhatsApp în favoarea platformelor concurente. Într-adevăr, politica nu are nicio implicaţie pentru confidenţialitatea conversaţiilor utilizatorilor – acestea rămân criptate de la un capăt la altul şi nici WhatsApp, nici Facebook nu vor putea vizualiza conţinutul mesajelor, nu vor asculta apelurile utilizatorilor sau vor păstra jurnalele pentru a vedea cu cine interacţionează utilizatorii”, susţin specialiştii Eset.

Noile condiţii ale WhatsApp

Responsabilii aplicaţiei WhatsApp au anunţat că pe data de 15 mai 2021, utilizatorii vor trebui să fie de acord cu noile condiţii impuse de către Facebook. Cei care nu vor fi de acord nu vor putea să folosească WhatsApp în mod direct. Singurele modalităţi de a folosi aplicaţia sunt: vei putea răspunde la telefoane sau mesaje, sau vei putea suna înapoi pe cineva de la care ai pierdut un apel. Printre restricţii va fi imposibilitatea de a împărtășii locația ta pe WhatsApp.

„După câteva săptămâni de limitare a funcționalității aplicației, nu vei mai putea primii telefoane sau notificări și WhatsApp nu va mai trimite mesaje sau telefoane care numărul tău” au precizat reprezentații companiei.

Adauga un comentariu