Local

Va fi construită o nouă sală de sport modernă la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași

Publicat: 24 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În cadrul programului general de creare și modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare, Primăria Municipiului Iași dorește să includă construirea unei săli de sport pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”. În total, în următorii doi ani, vor fi realizate șase săli la școlile din oraș. Cu ajutorul acestui proiect activitatea de educare și instruire a elevilor în cadrul unității de învățământ se vor desfășura cu ușurință.

La începutul anului 2022, primarul Mihai Chirica a semnat un contract cu asocierea Prima Construct SRL – Refconsteel SRL pentru construirea de săli de sport pentru 3 școli din oraș, acestea fiind finalizate în cursul anului viitor. Având în vedere că Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” are 4 profesori de educație fizică și sport, iar necesitatea unei astfel de investiții este foarte importantă.

O nouă sală de sport modernă va ușura activitatea profesorilor de educație fizică și sport de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”

primaria municipiului Iasi
În această perioadă municipalitatea dorește să organizeze o licitație pentru a găsi un proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate al investiției

Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează ca în cadrul programului general de creare și modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare intenționează să includă și construirea unei săli de sport moderne pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

În această perioadă municipalitatea dorește să organizeze o licitație pentru a găsi un proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate al investiției, iar după ce indicatorii tehnico-economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.

„Cunoaștem inițiativa Consiliului Local prin care școlii i-au fost alocate fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate în vederea construirii unei săli de sport și modernizarea terenului aferent. Mulțumim pentru implicare reprezentanților Consiliului Local, membri ai Consiliul de Administrație al școlii, care susțin permanent proiectele noastre. Ne bucurăm că școala noastră este în atenția Primăriei Municipiului Iași și sperăm în susținerea realizării acestui obiectiv important. Unitatea noastră de învățământ este recunoscută pentru calitatea actului educațional și, implicit, pentru rezultatele obținute de elevi, iar acest proiect răspunde nevoilor imediate ale beneficiarilor și profesorilor. Dacă mai adăugăm că în școală sunt 1366 de elevi și sunt încadrați 4 profesori de educație fizică și sport și 1 cu jumătate de normă, credem că necesitatea unei astfel de investiții este imperativă”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Otilia Cazimir”, prof. Delia Macsiniuc.

o lupa care mareste bancnotele de euro
Urmează să fie alocate fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate în vederea construirii unei săli de sport

Care sunt proiectele municipalității destinate școlilor din Iași

 scoala gimnaziala „Otilia Cazimir” din Iasi
Pe lângă construirea unei săli de sport Școala „Otilia Cazimir”, se va putea bucura de un teren de sport modernizat

Pe lângă construirea unei săli de sport Școala „Otilia Cazimir”, se va putea bucura de un teren de sport modernizat. Acesta este inclus într-un contract de modernizare a 21 de terenuri de sport ale unităților școlare, contract încheiat cu Adru Solution SRL pentru o sumă de 12.256.533 lei. Pentru a finaliza această investiție va fi nevoie de acordul Consiliului Local pentru a scoate din Registrul Spațiilor Verzi câteva zeci de metri pătrați necesari terenului de sport.

În prezent continuă lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Lucrările se vor termina în acest an și sunt făcute de Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.277.640,37 lei. De o nouă sală de sport  se vor putea bucura și Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei), „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei) și „George Coșbuc” (2.870.277,07 lei). Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor. Pentru Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” se dorește o modernizare a spațiilor de sport. Inițiativa municipalității este de a construi mai multe săli de sport moderne pentru a asigura o bună dezvoltare elevilor ieșeni.

Adauga un comentariu