Stiri Turism

Vacanţă cu peripeţii. Ce a păţit o turistă în Marea Egee

Publicat: 07 nov. 2019
Vacanţă cu peripeţi
Vacanţă cu peripeţi

Vacanţă cu peripeţii. În general, când vorbim de o vacanţă în Grecia ne gândim la soare din belşug, plaje minunate, peisaje de vis şi specialităţi culinare mediteraneene. Însă pentru o turistă, o vacanţă de vis avea să se transforme într-un coşmar. Femeia a supravieţuit timp de două zile în larg într-o şalupă, în Marea Egee. Ea s-a hrănit cu dulciurile pe care le avea la ea.

A plutit în derivă

Kushila Stein, în vârstă de 45 de ani, din Noua Zeelandă, a fost salvată la nord de insula Creta, duminică.

În timpul celor 37 de ore în care s-a aflat în larg, Stein a mâncat acadele şi a folosit pungi de plastic pentru a-i ţine de cald. Navigator experimentat, Stein şi-a pus o pungă roşie pe cap şi a folosit o oglindă pentru a atrage atenţia.

După ample căutări, Garda de Coastă a Greciei a găsit-o la 101 kilometri nord de Creta.

Mama sa, Wendy Stein, a declarat că antrenamentul de care beneficia fiica ei în ceea ce priveşte supravieţuirea pe mare i-a salvat viaţa.

Turista a luat un iaht din Turcia şi voia să facă o călătorie pe mare până la Atena.

În timpul călătoriei, Stein a decis să facă o plimbare pe uscat după ce stătuse aşezată un timp îndelungat, astfel că a părăsit iahtul şi a mers cu şalupa până în insula Folegandros, vineri, a precizat mama sa. Pe drumul de întoarcere însă, una dintre vâsle a căzut în mare, iar vânturile puternice au împins-o în larg. Când Stein nu s-a întors pe iaht, proprietarul a anunţat autorităţile greceşti sâmbătă dimineaţa.

Vacanţă cu peripeţii. Operaţiune amplă de căutare

Operaţiunea de căutare şi salvare a fost realizată de şase nave, un elicopter şi o dronă submarină lansată de Gardă de Coastă.

În timp ce se afla în larg, turista a scrijelit numele şi detaliile de contact ale mamei sale pe marginea şalupei, temându-se că nu va supravieţui. După ce a fost salvată, femeia a fost transportată la spital şi tratată pentru deshidratare.

Când Stein a fost salvată, ea şi-a sunat mama, căreia i-a spus: “Mi-a mai rămas o acadea, mama”.

Adauga un comentariu