Prima pagină » Magazin » Vacanță părinți – copii majori – cum ne descurcăm cu mofturile celor mici deveniți mari?
Vacanță părinți - copii majori - cum ne descurcăm cu mofturile celor mici deveniți mari?

Vacanță părinți – copii majori – cum ne descurcăm cu mofturile celor mici deveniți mari?

14 mai 2024, 10:57,
BZI.ro, în Magazin

Trecut-au vremurile am putea spune. Când cei mici devin mari, ne vedem în impas. Cum ne mai petrecem împreună vacanțele? Cum ne mai distrăm? Chiar dacă majoratul înseamnă și aripi de a pleca pe cont propriu în vacanțe, timpul de familie nu trebuie să fie unul compromis.

Fie că vă doriți o vacanță de relaxare sau una activă, iată aici câteva idei. Ai aici site-ul oficial a unei surse de distracție, până când vă hotărâți ce alegeți!

Acordăm prioritate timpului fiecăruia

Atât în cazul părinților, cât și în cazul adolescenților sau chiar a tinerilor, este importantă rutina. Timpul acela dedicat fiecăruia. Câtă vreme se intercalează cu timpul alocat familiei, nimeni nu are motive de supărare. Orele de servit masa trebuie să fie timp comun, însă nu și orele de distracție. Așadar, atunci când este aleasă destinația, ar fi bine de revizuit facilitățile, astfel încât să existe și acces la diverse surse de entertainment pentru fiecare. La resorturile de peste hotare sunt cluburi sau săli de joc unde pot avea parte de castiguri fara depunere. Totul într-un mediu controlat și cu jocuri adaptate unei categorii de vârstă. Gaming, cinema, pool party pot fi câteva idei de avut în vedere.

Regulile de acasă, rămân acasă

Desigur, în anii adolescenței, toți tinerii se cred invincibili și independenți. Respectați limitele lor, respectați preferințele lor și lăsați regulile drastice acasă. Poate fi un compromis, însă poate fi în egală măsură unul controlat. Ora de somn poate fi amânată, serile le puteți petrece diferit. În loc de mic dejun un brunch ar putea surprinde cu spontaneitatea. Merită încercat!

Cei mici sunt acum mari

Poate că tocmai de la această conștientizare pleacă totul. Mai cu seamă când este vorba despre părinții care încă își văd puiul de om un copil mic. Învățați să vă acordați unii altora timp, spațiu și să digerați schimbările survenite o dată cu vârsta.

Ce își doresc adolescenții versus ce își doresc părinții acestora

Adolescenții își doresc să fie responsabili și să li se acorde acest merit. Să aibă independență și să fie stăpâni pe timpul lor. Așadar, lăsați copiii să își facă programul unei zile cel puțin, din tot sejurul. În egală măsură, își vor dori ca cel puțin în vacanță lecțiile de parenting să se oprească. Este treaba adultului să se gândească la…prea multe.

În schimb, părinții își doresc multe activități și un program care merge șnur, zi de zi. Preferați să îmbinați activitățile de orice fel cu relaxarea, tentați cu idei noi, poate chiar lecții de gastronomie locală sau sporturi nautice.

Acum când online este atât de ușor de programat orice tip de activitate, când avem la îndemână acces la pachete turistice de orice fel, va fi poate mai ușor de găsit ceva potrivit pentru familie. Nu uitați, cei mici sunt acum cei mari, mofturoși, voi părinți vigilenți, dar este timp de vacanță și de relaxare. Detensionați relațiile, pentru a câștiga din nou timp de calitate împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024