International

Val de cutremure puternice în Indonezia. Peste 90 de replici

Publicat: 15 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Val de cutremure puternice în Indonezia. Peste 90 de replici

Cutremur cu magnitudine de 7,1 pe scara Richter în Indonezia. În urma seismului din Insulele Moluce s-a emis alerta de tsunami. După aproximativ două ore, alerta a fost oprită, urmând peste 90 de replici.

În urma producerii unui cutremur puternic în Indonezia, autorităţile au emis o alertă de tsunami. Seismul a fost atât de puternic încă s-au înregistrat mai apoi peste 90 de replici. Magnitudinea a fost de 7,1 grade. Producerea cutremurului a avut loc în largul Insulelor Moluce.

Locuitorii au fost cuprinşi de panică. Momentan nu sunt raportate victime sau pagube materiale semnificative. Seismul a fost resimţit pe întreaga insulă Sulawesi, aflându-se la vest de epicentru.

Cel puţin doi localnici au fost răniţi şi mai multe clădiri au fost avariate. Casele şi bisericile din insula Sulawesi au fost avariate după ce un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs joi în estul Indoneziei. Vineri, a fost făcut anunțul de către Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul, înregistrat în Marea Molucelor, a avut magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter. Epicentrul său a fost localizat în mare la 139 de kilometri nord-vest de oraşul Ternate, în provincia Molucele de Nord.

O avertizare de tsunami a fost oprită după circa două ore, deşi după cutremur s-au înregistrat peste 90 de replici.

Agus Wibowo, un purtător de cuvânt al Agenţiei Indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), a declarat „două persoane au suferit răni minore în oraşul Ternate, iar şase case şi două biserici au fost avariate.”

„Agenţia locală pentru Gestionarea Dezastrelor din Ternate a anunţat că oamenii care şi-au părăsit locuinţele aflate în zona plajelor de teama unui tsunami au început să se întoarcă la casele lor vineri dimineaţă”, a afirmat el într-un comunicat, precizând că în oraşul Bitung de pe insula Sulawesi şi în districtul Halmahera din insulele Moluce a revenit calmul.

Mai mulţi locuitori fiind panicaţi s-au îndreptat către zone mai înalte din prisma fricii unui tsunami.

Indonezia este afectată tot mai des de cutremure, fiind situată în aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului. Zonă este bine cunoscută ca fiind una cu o amplă activitate seismică şi vulcanică în care se înregistrează anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit insulele Moluce în luna iulie, provocând decesul a patru persoane. Cel mai devastator cutremur din istoria recentă a Indoneziei a avut loc pe 26 decembrie 2004, când un seism cu magnitudinea 9,5 a provocat un tsunami masiv. În urma acestuia şi-au pierdut viaţa circa 226.000 de persoane de-a lungul coastelor Oceanului Indian, inclusiv peste 126.000 în Indonezia.

Adauga un comentariu