National

Valentine`s Day. Când este ziua îndrăgostiţilor

Publicat: 03 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valentines Day. Când este ziua îndrăgostiţilor
Ziua Îndrăgostiților nu trebuie să fie singura zi în care ne arătăm iubirea

Valentine`s Day, Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Îndrăgostiţilor este o sărbătoare anuală care are loc pe data de 14 februarie. Sărbătoarea Sfântului Valentin are atât o semnificaţie culturală, comercială de dragoste, dar şi religioasă.

Această zi nu este o sărbătoare publică în orice stat, dar în multe regiuni din întreaga lume îndrăgostiţii îşi arata dragostea într-o manieră mai diferită faţă de restul timpului.

Când este sărbătorit Valentine`s Day

Duminică, 14 februarie 2021, este celebrata iubirea, fiind o sărbătoare internaţională cunoscută sub numele de Ziua Îndrăgostiţilor. Astfel, deşi avem o sărbătoare asemănătoare, Dragobetele, pe 24 februarie, tot mai mulţi romani sărbătoresc şi Sfântul Valentin.

Îndrăgostiţii, indiferent de vârsta pe care o au, aşteaptă cu sufletul la gura momentul în care se pot bucura de timpul petrecut împreună şi îşi pot arăta unui altuia sincerele sentimente. A devenit o tradiţie ca multe cupluri să îşi unească destinele într-o zi simbolică.

În toată lumea este recunoscut faptul că Valentine`s Day este cea mai cunoscută sărbătoare laică care aduce profituri substanţiale.

Cine a fost Sfântul Valentin şi când s-a sărbătorit prima dată Ziua Îndrăgostiţilor

Ziua Îndrăgostiţilor a fost sărbătorită pentru prima dată în urmă cu circa 1.500 ani, în anul 496. Cele mai importante cadouri sunt felicitările, florile, bomboanele şi mesajele de dragoste.

Potrivit credinţei populare, Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis la acel moment căsătoriile, pentru că, menţiona el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regulă, despre care consideră că este total nedreaptă, şi a continuat să oficieze căsătorii în secret.

Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În temniţă, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată „de la Valentinul tău”. După această întâmplare s-au născocit diverse mituri și tradiții.

Sfântul Valentine, o afacere profitabilă

Circa 55% dintre americani celebrează Valentine’s Day (Ziua Îndrăgostiților) și scot din buzunar suma de aproximativ 18,2 miliarde de dolari pe an, inclusiv peste 1,7 miliarde de dolari doar pentru bomboane sau alte dulciuri. Ca o medie, bărbații cheltuiesc circa 150 de dolari de Ziua Îndrăgostiților. Femeile nu sunt atât de generoase, acestea cheltuind, în medie, doar 74 de dolari pentru cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

„Un număr de aproximativ 1 miliard de felicitări se trimit în fiecare an de Ziua Îndrăgostiţilor. Acest lucru face ca Ziua Sfântului Valentin să fie a doua sărbătoare a anului după numărul de felicitări vândute (este estimat că, de Crăciun, sunt vândute aproximativ 2,6 miliarde de felicitări). Femeile sunt cele care cumpără aproximativ 85% din felicitări”, potrivit Greeting Card Association, din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, să nu uităm de prietenii noștri blănoși care au nevoie de la fel de multă iubire ca oamenii. Aproximativ 9 milioane de americani vor cumpăra cadouri sau felicitări pentru câinii lor.

Potrivit unui alt studiu, datele furnizate de Durex, cel mai mare producător de prezervative, arata ca vânzările de prezervative cresc în luna februarie, în apropierea Zilei Îndrăgostiţilor, cu un procent de 20-30 la sută.

Deşi creşterea de prezervative este substanţială, în lună martie creşte şi vânzarea la testele de sarcină. În lună martie se vând cele mai multe teste pentru a verifica dacă sunt însărcinate sau nu, mai multe decât în orice altă lună din an.

Adauga un comentariu