Actualitate

Valer Dorneanu, președintele CCR: „Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea şi a CCR”

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valer Dorneanu președintele CCR Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea şi a CCR
Valer Dorneanu, președintele CCR

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale ale României, a avut o intervenție prin care a avut o reacție cu privire la ultimele atacuri lansate de premierul Ludovic Orban. Prim- ministrul a declarat că îi vrea schimbați din funcție pe judecătorii CCR și i-a numit pe aceștia „politruci”.

„Am impresia că domnul premier are alt fel de pandemie împotriva mea şi a CCR, incita opinia publică împotriva Curţii. Din păcate am impresia că scaunul a adăugat acelui cuvant pandemie alte boli specifice. Îl cunosc de ceva timp şi am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Ştiu că are ar studii la TCM Braşov. Nu ştiu dacă are şi alte studii să ne califice pe noi cum ne califica. Toţi suntem profesionişti cu expertiză, nu putem fi catalogaţi că politruci. Îmi pare rău că incita populaţia împotriva CCR, parcă ea ar fi de vină pentru pandemie. Noroc că împărţim «vina» cu Avocatul Poporului, Renate Weber. În nicio ţară un premier nu-şi permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale” , a declarat Valer Dorneanu.

Valer Dorneanu consideră că lucrurile au luat o asemenea amploare prin atacurile lansate la adresa Curții Constituționale a României încât este impusă sesizarea organismelor internaționale.

„O sa discut cu colegii mei, am mai avut asemenea discutii si tot ne-am gandit. Am avut rezerve asupra oportunitati de a face un asemenea demers. Cred acum ca lucrurile au luat o amploare care necesita o sesizare. Avem in vedere sa sesizam Comisia de la Venetia, Consiliul Europei si in mod sigur Asociatia Curtilor Constitutionale din Europa”, a adăugat președintele CCR.

Ludovic Orban: „Trebuie schimbată componenţa Curţii Constituţionale”

Ludovic Orban a lansat acuze dure la adresa Curții Constituționale a României, după ce, reprezentanții instituției au desființat metoda prin care conducerea țării a decis organziarea alegerilor parlamentare. Premierul i-a numit pe membrii componeți ai Curții Constituționale «politruci» și a afirmat că aceștia trebuie schimbați din funcție. Deși niciun membru CCR nu a avut o reacție agresivă la adresa Guvernului, se pare că liderul Executivului alege să transforme politica românească într-o luptă de interese și orice autoritate care se opune vreunei idei lansate de acesta, este desconsiderată și denigrată.

”Daţi-mi voie să spun câteva cuvinte despre decizia Curţii Constituţionale care mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei. Aşa ceva, vă mărturisesc, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate aşa. Trebuie schimbată componenţa Curţii Constituţionale, trebuie eliminaţi politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistraţi cu carieră serioasă în spate, nu oameni care au făcut politică şi sunt numiţi acolo ca să răspundă la comenzi politice. ca să nu spun că multe din deciziile alea vin împotriva intereselor fundamentale ale României.

Ludovic Orban pune creșterea numărului de cazuri pe sema unui vid legislativ

Vă dau numai decizia legată de lipsirea autorităţilor sanitare şi a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului care a provocat o creştere, cea mai spectaculoasă creştere a numărului de cazuri. În săptămâna de dinainte de decizie aveam 370 de cazuri în medie pe zi în săptămâna anterioară şi am sărit la în jur de 1.300 de cazuri la momentul la care s-a adoptat legea în perioada aia de 21 de zile în care a fost vid legislativ şi noi practic nu am putut să luăm nicio măsură, nici privitoare la persoanele diagnosticate pozitiv, nici privitoare la persoanele de contact pentru care se dispune carantinarea la domiciliu şi alte măsuri”, a declarat Ludovic Orban.

Știre în curs de actualizare

Adauga un comentariu