Sport

Valerică Găman este „prizonier” în Arabia Saudită! Suma uriașă pe care o are de recuperat

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valerică Găman este prizonier în Arabia Saudită Suma uriașă pe care o are de recuperat

Valerică Găman (30 de ani), legitimat în prezent la Al Shabab, din Arabia Saudită, nu mai joacă deloc de când a plecat Marius Șumudică de la echipă. De atunci, Găman a fost exilat, i s-a transmis să plece și nici n-a mai fost plătit. A ajuns la restanțe de 700.000 de dolari! Între timp, Șumudică a ajuns la Gaziantep, iar acum se află pe o listă largă a candidaților la funcția de selecționer al României.

Modul în care șeicii i-au propus despărțirea l-a nemulțumit pe român, mai ales că acesta câștigă lunar 70.000 de dolari. Victor Pițurcă îl vrea la Craiova, dar rămâne de văzut cum va pleca Găman din zona arabă.

Fundașul central, care a trecut și pe la FCSB, și care era la un moment dat om de bază la echipa națională, nu mai joacă de șase luni. Ultimul meci oficial pe care l-a bifat Găman a fost Al Hilal – Al Shabab 3-2, disputat la 16 mai 2019, în fața a 10.000 de spectatori. Acela a fost ultimul meci al lui Marius Șumudică la Shabab. Ei bine, după plecarea tehnicianului, Găman a căzut fulger în dizgrația șeicilor.

Nu mai are viitor la echipă

Oficialii lui Shabab i-au transmis lui Găman că nu mai are viitor la echipă și că ar fi mai bine să plece. I-au propus rezilierea imediată a contractului și plata unui salariu în avans. Găman, care mai are contract până în vara lui 2020, nu a fost de acord și a cerut plata integrală a angajamentului. Valerică Găman este remunerat lunar cu 70.000 de dolari. Arabii s-au enervat și nu l-au mai plătit deloc pe român, care oricum avea ceva restanțe financiare și la finalul sezonului trecut. Așa se face că românul a ajuns să înregistreze în acest moment restanțe de 700.000 de dolari, ceea ce înseamnă că a bifat deja 10 luni fără a fi plătit.

Ar putea ajunge la Craiova

Victor Pițurcă, propus de șefii Craiovei pentru funcția de selecționer, l-a trecut pe lista sa de priorități pe Valerică Găman, încă de când a semnat cu oltenii. Tehnicianul grupării din Bănie a vorbit personal cu băiatul pentru a înțelege care este situația. De la 1 ianuarie 2020, Găman poate semna cu orice club, astfel că de atunci „mingea” va fi în terenul său. Internaționalul român nu vrea să renunțe la bani, așa că nu ar fi exclus să-și vadă de contract până la final. Apoi, în vara viitoare, dacă cei de la Shabab nu-i vor achita banii, va urma cel mai probabil un proces la FIFA, intentat de Găman.
Găman are de suferit până atunci. La 30 de ani va bifa un an calendaristic fără niciun meci oficial și-i va fi greu să revină în circuitul profesionist.

Adauga un comentariu