Actualitate

Valeriu Gheorghiță, despre cazul profesoarei moarte după rapel: „Evenimente de acest fel apar zilnic!“

Publicat: 13 mart. 2021
Valeriu Gheorghiță cu mască
Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 anunță că românii preferă să se vaccineze cu Pfizer în detrimentul AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță, președintele coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), a vorbit despre cazul profesoarei de la Liceul German din Oradea care a murit la Spitalul judeţean din Oradea.

Valeriu Gheorghiță a declarat, sâmbătă, 13 martie, că decesul profesoarei nu a survenit ca urmare a unei reacții la vaccin. Gheorghiță a precizat că mulți români trec prin episoade critice din punct de vedere medical, existând și decese, dar ele nu sunt mediatizate pentru că nu au fost vaccinați, iar o corelare între procedura medicală și boală sau deces nu poate fi făcută.

„Nu există nicio legătură între vaccinare și decesul persoanei. Cedarea organelor interne nu se poate întâmpla din cauza vaccinului. Arată o suferință preexistentă care a avut o evoluție nefavorabilă. Evenimente de acest fel apar zilnic în rândul multor persoane, dar ele nu sunt mediatizate pentru că ele nu au fost vaccinate. Multe persoane ar fi pățit chiar și dacă nu s-ar fi vaccinat. Mie îmi vin toate reacțiile adverse de la alte instituții, eu le prezint săptămânal în atenția opiniei publice și zilnic la ora 17:00.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Cauza decesului profesoarei din Oradea, o substanţă necunoscută

O profesoară la Liceul German „Friedrich Schiller“ din Oradea, Adriana Maria Bunea, a murit din cauza unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, la câteva zile după ce a făcut doza de rapel cu vaccinul Moderna.

Profesoara Adriana Bunea a murit joi seara, 11 martie 2021, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

Managerul spitalului din Oradea, dr. Adrian Duşe, a declarat pentru presa locală că diagnosticul prezumtiv în cazul profesoarei a fost „intoxicaţie cu substanţă necunoscută”. Cauza morţii va fi stabilită în urma necropsiei.

S-a simţit rău în mai multe rânduri

De asemenea, în ziua în care a ajuns la spital, profesoara ar fi primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv doza de rapel cu vaccinul Moderna, însă medicii au explicat că nu există nicio legătură între doza de rapel şi moartea profesoarei.

Soţul Adrianei Bunea, profesorul Vasile Bunea, a explicat pentru bihon.ro că, în ultimele săptămâni, soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, dar nu se ştia să fi avut probleme de sănătate.

„Colectivul Liceului Teoretic German «Friedrich Schiller» anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare”, se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea.

Reamintim, un bărbat de 47 de ani a decedat după ce s-a vaccinat anti-COVID-19. Acesta a făcut infarct a doua zi după imunizarea cu serul de la AstraZeneca, iar medicii nu au reușit să îl salveze. Astfel că, DSP Gorj a făcut verificări în acest caz.

Comentarii
  • Criminali de ce? Ca avea aia o criza de fiere? Pe mama o criza de fiere a tinut-o 11 zile ka pat. Avea senzatie de frig. Medicul, dupa investigatii i-a dat antibiotic pentru ca si fierea se poate infecta si faci soc septic. Mai ales daca ai pietre. Si s-,a facut bine dupa tratament. Vorbiti numai tampenii, fara nicio cunostinta medicala.Asteptati rezultatele.

Adauga un comentariu