National

Valul al patrulea al pandemiei afectează familii întregi: „Am ajuns în punctul în care spitalul este plin”

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valul al patrulea al pandemiei afectează familii întregi Am ajuns în punctul în care spitalul este plin
Coronavirus

În valul 4 al pandemiei, la spitale ajung familii întregi, inclusiv cu bebeluşi. De cele mai multe ori, bolnavii vin la camerele de gardă în stare foarte gravă. Odată cu creşterea numărului de cazuri zilnice, autorităţile suplimentează în aceste zile paturile destinate pacienţilor care necesită internare, dar şi pe cele din secţiile de terapie intensivă.

La Institutul ”Matei Balş” din Capitală nu mai există niciun pat liber. Tocmai de aceea pacienţii sunt transferaţi la alte spitale din Bucureşti.

”În ultima săptămână, am ajuns în punctul în care spitalul este plin. Eu cred că trebuie să tragem, nu neapărat un semnal de alarmă, dar să plecăm de la o realitate: în Capitală, unde avem cel puțin 30% dintre noile cazuri, e nevoie să avem mai multe spitale care să poată contribui”, a declarat Andrei Marinescu, managerul Institutului ”Matei Balș”.

Cei mai mulţi pacienţi care vin cu forme severe sunt nevaccinaţi, spun medicii.

Nici situația paturilor de pe secțiile COVID nu este mai bună. Unitatea Spitalicească a cerut și a primit aviz de la DSP pentru suplimentarea locurilor.

Dacă până acum, din 490 de paturi de internare, doar jumătate erau destinate pacienților COVID, acum acestea au fost suplimentate la 330.

La spital au ajuns în ultima perioadă familii cu copii, dar şi nou-născuţi de 3-4 luni, în ultimul stadiu al bolii.

Aceștia vin după mai multe zile în care se trateaza acasă, unii cu medicamente naturiste.

Mulţi dintre ei ajung la camera de gardă cu insuficienţă respiratorie şi sunt duşi direct pe secţia de Terapie Intensivă.

Şi la Institutul Marius Nasta este aceeaşi situaţie.

”Avem 29 paturi pe secție, 28 ocupate în această dimineață, secția ATI 6 din 6 este plină. Suntem în momentul în care vom extinde numărul de paturi de COVID cu încă 42 și suplimentăm la Terapie Intensivă cu un pat.

Această extindere a numărului de paturi de COVID se face în detrimentul pacienților cu boli pulmonare cronice”, a declarat și Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta”.

În această săptămâna va fi readus în curtea spitalului și TIR-ul ATI. Astfel, numărul de paturi de terapie intensivă va fi suplimentat cu încă 8.

Pacienții care ajung la Marius Nasta au forme severe ale bolii și sunt în cea mai mare mare parte tineri.

La nivel național, din 815 paturi AȚI destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2, aproape 450 sunt ocupate.

Adauga un comentariu