Local

Vânătorul a devenit vânat! Cursă întinsă de polițiști în miez de noapte! Secretarul primăriei a rămas fără armă și este suspect de braconaj!

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vânătorul a devenit vânat Cursă întinsă de polițiști în miez de noapte Secretarul primăriei a rămas fără armă și este suspect de braconaj

Noapte de foc la Iași după ce mai mulți indivizi au fost prinși la braconaj. Secretarul unei primării din județ a tras mai multe focuri de armă împușcând 25 de iepuri de câmp. Un bărbat conducea un autoturism de teren, iar doi tineri „colectau” vânatul. Toți au fost ridicați ca din oală, iar acum un nou dosar penal este deschis

Polițiștii ieșeni l-au transformat pe un vânător în vânat. Valentin Pohoață, un tânăr în vârstă de 31 de ani, secretar la primăria comunei Brăiești, a fost prins cu arma în mână în miez de noapte. Tânărul se afla într-un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero Sport. Autoturismul era condus de un alt tânăr, pe nume Alin Cîrdei. În aceeași mașină se mai aflau doi bărbați, Ilie Talabă și Marinel Popescu. Pohoață deține o armă de vânătoare legal, fiind vânător. În cursul nopții a tras zeci de cartușe și a reușit să împuște 25 de iepuri. Valentin Pohoță era cel care a tras cu arma, iar Talabă și Popescu erau cei care adunau iepurii împușcați.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași și Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de braconaj și uz de armă fără drept. La data de 1 decembrie, polițiștii au surprins în flagrant delict patru bărbați, în timp ce vânau iepuri de câmp, pe timpul nopții, în comuna Brăiești”, au precizat polițiștii ieșeni.

Mașina indisponibilizată, arma confiscată

Pentru a vâna, cei patru bărbați au bătut câmpurile din două comune.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie a.c., cei patru bărbați s-ar fi deplasat cu un autoturism, pe raza comunelor Lungani și Brăiești, iar unul dintre ei ar fi împușcat 25 de iepuri de câmp, fiind ajutat de ceilalți bărbați. Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, o armă de vânătoare, 35 de tuburi cartușe și 16 cartușe. De asemenea, autoturismul care ar fi fost folosit la braconaj a fost indisponibilizat. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fap”, au mai precizat polițiștii.

Fiind vorba despre o vânătoare ilegală, polițiștii au deschis un dosar penal în rem. Ulterior se va stabili cine se face vinovat. Cert este că polițiștii au acționat ca la carte și i-au prins pe cei patru în fapt. Dacă se va dovedi că sunt vinovați, cei patru bărbați ar putea plăti scump. Pohoață s-ar putea alege cu un dosar penal și riscă să rămână fără arma de vânătoare. La asemenea partide de vânătoare s-au petrecut, de-a lungul anilor, tragedii. Au existat cazuri în care vânătorii sau gonacii au fost împușcați accidental. Polițiștii ieșeni vor continua cercetările în acest caz, iar reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Adauga un comentariu