Calatorii

Vaporas de croaziere pe raul Olt, in Calimanesti

Publicat: 07 aug. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vaporas de croaziere pe raul Olt in Calimanesti
9
Primaria Calimanesti Caciulata asteapta, in cursul saptamanii urmatoare, sa ajunga in statiune vaporasul care va face croaziere de la Manastirea Cozia si pana la barajul Calimanesti, achizitionat in cadrul proiectului „Mirajul Oltului„.
„Saptamana viitoare, pana pe 12 august, va ajunge in statiune vaporasul de croaziere din proiectul Mirajul Oltului. Este un eveniment pe care il asteptam de la inceputul acestui proiect, o oferta de nerefuzat pentru turistii care vor veni la Calimanesti. Vaporasul va face croaziere pe raul Olt de la Caciulata, din zona Manastirii Cozia, pana la barajul din Calimanesti, ocolind singura insula locuita din Romania, ma refer la Ostrov. Mirajul Oltului, sunt convins ca va spori numarul de turisti din statiunea noastra”, a declarat pentru AGERPRES primarul Florinel Constantinescu.

Vezi si VIDEO ULUITOR! Valuri imense lovesc un vas de croaziera 

‘Mirajul Oltului’, proiect in valoare de 4,6 milioane euro, finantat din fonduri europene, vizeaza realizarea a doua zone de agrement, Parcul acvatic si centrul de relaxare, care vor fi amplasate pe malul drept al raului Olt, chiar in centrul statiunii, adica in parcul Calimanesti. Complexul va cuprinde sali de masaj si fitness, sauna, piscine pentru adulti si copii etc. Amenajarile exterioare prevad, de asemenea, o piscina pentru adulti si alta pentru copii, un bazin cu apa termala, parcare si debarcader pentru croaziere pe raul Olt. Proiectul Mirajul Oltului are ca termen de finalizare sfarsitul anului 2015.
De altfel, in prezent, o companie privata efectueaza cu un catamaran croaziere pe acest traseu, cuprins intre Manastirea Cozia si Calimanesti.
In ultimii ani, lacul Turnu din Calimanesti a devenit o atractie pentru cei care au barci cu motor. Pe traseul cuprins intre barajul Turnu si Brezoi pot fi vazute mai multe barci navigand.
Adauga un comentariu