Sport

Varianta cu play-off și play-out rămâne posibilă în Serie A! Când trebuie încheiat sezonul

Publicat: 22 mai 2020

Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului din Italia, a anunțat că echipele profesioniste vor putea relua antrenamentele colective, iar data oficială pentru restartul Serie A va fi stabilită pe 28 mai, când a fost programată o ședință

Federația Italiană de Fotbal a stabilit ca actualul sezon să se încheie până la data de 20 august, iar următorul va trebui să înceapă de la 1 septembrie. În aceste condiții, pauza dintre actualul și următorul sezon ar putea fi de mai puțin de două săptămâni, scrie BBC. Vincenzo Spadafora, ministrul Sportului din Italia, a anunțat că echipele profesioniste vor putea relua antrenamentele colective, iar data oficială pentru restartul Serie A va fi stabilită pe 28 mai, când a fost programată o ședință.
Sezonul din Serie A a fost suspendat la mijlocul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus. La vârful clasamentului, situația este foarte echilibrată. Juventus și Lazio sunt separate de un singur punct, iar pe podium, la nouă lungimi distanță față de lider, se află Inter Milano, care are un meci mai puțin disputat.

Varianta cu play-off și play-out rămâne posibilă în Serie A

Italienii au pregătit și un plan B, în cazul în care numărul de meciuri va fi foarte mare, iar sezonul nu se va putea încheia până la 20 august.
Federația ia în calcul schimbarea formatului din Serie A, urmând să existe un play-off și un play-out. Aceste competiții vor fi scurte, urmând să fie implicate doar echipele care luptă la titlu, respectiv pentru evitarea retrogradării.
În cazul în care nu se va mai putea juca niciun meci, Federația a anunțat că ierarhia va fi stabilită cu ajutorul unui coeficient, detaliile exacte nefiind încă puse la punct.
Adauga un comentariu