National

Surse – Variantă discutată în coaliție. Voucherele sociale să fie alimentate și cu bani pentru facturi la energie

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surse - Variantă discutată în coaliție. Voucherele sociale să fie alimentate și cu bani pentru facturi la energie
Coaliția de guvernare a discutat, miercuri, despre posibilitatea alimentării cu bani pentru plata facturilor din energie a cardului primit deja de românii cu venituri reduse pentru cumpărarea de alimente

Coaliția de guvernare a discutat, miercuri, despre posibilitatea alimentării cu bani pentru plata facturilor din energie a cardului primit deja de românii cu venituri reduse pentru cumpărarea de alimente, au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Partidele din Guvern analizează varianta acordării unui ajutor financiar pentru factura la energie, sprijin pe care să-l primească românii cei mai vulnerabili la scumpiri.

Banii necesari ar putea fi asigurați din fonduri europene

Banii pentru facturi ar putea fi virați pe cardurile distribuite populației care se încarcă la fiecare două luni cu câte 250 de lei, potrivit surselor citate.

Nu s-a stabilit nici care este venitul maxim pe care trebuie să îl aibă un român pentru a primi sprijinul financiar pentru factura la energie, nici valoarea ajutorului. Banii necesari ar putea fi asigurați din fonduri europene.

Nu este exclus ca pensionarii să mai primească un ajutor „one-off”, similar celui de 700 de lei primi în luna iulie, au adăugat surse guvernamentale.

MIPE a încărcat a treia tranşă a voucherelor sociale

În continuare, până la jumătatea lunii noiembrie se vor emite şi distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a doua tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 33.000 de persoane. Pentru aceştia, încărcarea se va face pe parcursul lunii noiembrie.

O posibilă excepţie ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, subliniază sursa.

„Mă bucur că reuşim să respectăm calendarul asumat şi vă pot anunţa că astăzi am efectuat plăţile pentru încărcarea tranşei a III-a de 250 de lei, pe care Guvernul îi oferă persoanelor vulnerabile prin programul Sprijin pentru România. Este un ajutor atât de necesar în această perioadă, din care românii pot să îşi cumpere alimente şi mese calde. Separat, în luna noiembrie vom distribui o nouă tranşă de pachete cu ajutoare alimentare, ce conţin 12 tipuri de produse de bază pentru consum, prin intermediul programului pe care l-am lansat încă din ianuarie 2020. Aşadar, vor fi români care vor primi în această perioadă atât cei 250 de lei, cât şi un pachet de peste 24 de kilograme de alimente. De asemenea, o altă veste bună pe care vreau să o anunţ este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranşei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Adauga un comentariu