Local

Vasilică Baciu, căutat pentru că l-a ucis pe campionul naţional Ştefan Pavel, găsit de poliţişti în Marea Britanie

Publicat: 04 aug. 2020
Vasilică Baciu, căutat pentru că l-a ucis pe campionul naţional Ştefan Pavel
Vasilică Baciu, căutat pentru că l-a ucis pe campionul naţional Ştefan Pavel

Vasilică Baciu, căutat pentru că l-a ucis pe campionul naţional Ştefan Pavel a fost găsit de poliţişti. Acesta se sustrăgea răspunderii penale în Marea Britanie. Oamenii legii îl inclusese pe criminal pe lista ”Most Wanted” şi îl caută de mai mulţi ani.

Crima este una veche şi s-a produs în 2013.

Vasilică Baciu, căutat pentru că l-a ucis pe campionul naţional Ştefan Pavel, găsit de poliţişti în Marea Britanie

Vasilică Baciu era căutat de mai mulţi ani de către autorităţile ieşene fiind inclus şi pe lista cu persoanele căutate. Acesta se sustrăgea răspunderii penale după ce în 2013, într-un club din Iaşi, Vasilică Baciu l-a lovit mortal pe campionul naţional la atletism, Ştefan Pavel. Cel din urmă era şi medaliat cu bronz la europene. Întâmplarea a şocat o comunitate întreagă, mai ales că Ştefan Pavel era considerat o speranţă a sportului din România.

Cum s-a petrecut evenimentele

La acea vreme BZI.RO relata în EXCLUSIVITATE, cu lux de amănunte intreagul şir de evenimente. BZI.RO oferise tot în EXCLUSIVITATE, imagini cu întregul conflict. Conform relatărilor de la acea vreme se stabilise faptul că pe data de 22 septembrie 2013, Vasilică Baciu se afla în barul Artemis din Iaşi. În urma unor discuţii contradictorii cu partea vătămată, în speţă, sportivul Ştefan Pavel, s-a iscat un scandal.

Conform rechizitoriului procurorilor, cele două persoane şi-au continuat conflictul în afara barului. Vasilică Baciu i-a aplicat o lovitură cu piciorul părţii vătămate, iar cea din urmă a ridicat mâinile pentru a se apăra. După ce i-a aplicat lovitura cu piciorul, Vasilică Baciu l-a lovit cu pumnul:

„Din cercetările efectuate s-a stabilit ca în noaptea de 21/22.09.2013, în jurul orelor 04.00, aflându-se în barul Artemis, între inculpat şi partea vătămată au apărut discuţii contradictorii în urma cărora aceştia s-au îmbrâncit reciproc, fiind despărţiţi de către martorul N. R. C. Ulterior, partea vătămată a ieşit din bar, fiind urmată de inculpatul Vasilică Baciu, moment în care inculpatul a aplicat părţii vătămate o lovitură cu piciorul. În exteriorul barului, în momentul în care inculpatul a aplicat victimei o lovitură cu piciorul, partea vătămată a ridicat mâinile pentru a se apăra, context în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul în urma căreia atât inculpatul, cât şi partea vătămată au căzut”, au precizat procurorii.

Cum a scăpat de răspundere, Vasilică Baciu

Pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, judecătorii au considerat că Vasilică Baciu nu trebuie să meargă în spatele gratiilor. Astfel, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta trebuia să plătească despăgubiri importante familiei victimei. Este vorba de daune morale în valoare de 200.000 de lei şi daune materiale de 19.000 de lei

Deşi iniţial acesta fusese condamnat la închisoare cu suspendare, magistraţii au revenit asupra deciziei şi l-au condamnat la închisoare cu executare. Vasilică Baciu fusese pus în 2013 sub control judiciar, dar un an mai târziu, în 2014, acesta le-a cerut magistraţilor ridicarea interdictilor. Din prisma faptului că magistraţii i-au ridicat interdicţiile, inculpatul a putut să părăsească teritoriul ţării.

BZI.RO a publicat momentul CONFLICTULUI. VIDEO îl puteţi GĂSI AICI

Adauga un comentariu