Actualitate

Veste bună dată de medicul Virgil Musta: „Au fost primele zile în care am avut locuri libere pe secția ATI“

Publicat: 15 mai 2021
Medicul Virgil Musta la birou
Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara

Renunțarea la mască, în aer liber, este privită drept lumina de la capătul tunelului și de medicii aflați în prima linie. Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, Virgil Musta, spune că trebuie, totuși, să fim în continuare prudenți și să ne vacccinăm.

„E binevenită această regulă de relaxare, atâta timp cât nu frecventam locuri aglomerate. Dacă suntem într-o zona aglomerată e bine să avem masca la noi și să ne-o punem cât tranzităm zona respectivă.

Astăzi și ieri au fost primele zile în care spitalul nostru a avut locuri libere pe secția AȚI. De anul trecut noi n-am mai fost într-o situație atât de bună. Foarte mulat lume îmi spune că n-o să mă mai recunoască, pentru că s-au obișnuit cu imaginea mea cu masca. Iată că de acum încolo mă pot vedea și fără masca și să ne cunoaștem din nou”, „, spune medicul Musta.

Medicul Virgil Musta: „Nu trebuie să ne relaxăm“

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, consideră că trendul descendent al infecțiilor în România va continua în perioada următoare, dacă românii nu vor renunța total la regulile de protecție.

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”; a declarat, duminică după amiază, Virgil Musta.

Întrebat când crede că va trece al treilea val al pandemiei, doctorul a subliniat importanţa vaccinării.

„Eu am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă ţineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural. Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a adăugat medicul.

Adauga un comentariu