Local

Veste bună pentru pieţarii din Iaşi. Aceștia îşi vor putea vinde mărfurile în interior

Publicat: 27 nov. 2020
Piețele din Iași se vor redeschide

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a decis astăzi, 27 noiembrie 2020, redeschiderea pieţelor. Hotărârea a fost luată în contextul scăderii temperaturilor de afară.

Edilul a anunţat că florarii şi vânzătorii de brânzeturi şi lactate revin în interiorul pieţelor. Produsele comercializate de producătorii ieşeni se pot deprecia imediat în contactul cu temperaturile extrem de scăzute. Astfel, se va intra pe circuite în clădiri, adică o persoană intră, altă iese pe uşi separate. De asemenea, accesul în incinta se va face doar în numărul maxim prevăzut de lege.

„Încercam să găsim o soluţie pentru toţi şi nu numai pentru florari, ci şi pentru cei care vând produse lactate. Temperaturile sunt foarte scăzute, produsele se depreciază foarte uşor la aceste temperaturi. Astfel, vom găsi o soluţie, începând din acest weekend, de mâine. Se va intra în interior, închidem uşile şi geamurile. Lăsăm accesul doar în numărul maxim prevăzut de lege. Exact ca şi în sala în care ne aflăm noi. Unul intră, altul iese, unul pe o uşă, celălalt pe alta. Nu se intersectează. Când a ieşit un cumpărat, intra următorul, astfel încât să nu depreciem marfă. Se apropie şi sărbătorile de Crăciun, şi credeţi-mă, mă gândesc şi la producători care stau într-un curent ieşit din comun”, a transmis edilul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu