Actualitate

Veste de ultimă oră de la medicii din Timișoara. Care este starea pacienților din blocul în care au murit trei oameni

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pacienţii intoxicaţi cu substanţe de deratizare vor rămâne în spital şase zile. Starea bărbatului care şi-a pierdut soţia şi copilul de trei ani este stabilă, iar analizele arată o îmbunătăţire

„(Starea bărbatului – n.r.) este identică cu a celorlalţi. Simptomatologia digestivă pe care tatăl a prezentat-o la internare continuă, dar nu s-a agravat. Şi analizele de laborator sunt îmbunătăţite”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Aceasta a adăugat că 38 de persoane au fost consultate la Spitalul Judeţean Timişoara, iar zece dintre ele au fost internate.

„După ce s-a declarat decesul femeii şi internarea soţului, pe parcursul întregii zile, până noaptea târziu, au fost efectuate 38 de fişe la prezentarea pacienţilor la UPU. Aceştia au fost investigaţi, analizaţi, urmăriţi, diagnosticaţi, astfel încât să fim siguri despre starea lor de sănătate. În urma consultului, s-a decis internarea a 10 din aceşti pacienţi. Ulterior un pacient a părăsit unitatea medicală. La ora aceasta avem internaţi în Spitalul Judeţean din Timişoara 9 pacienţi proveniţi din acea locaţie cu simptome şi analize modificate în relaţie cu intoxicaţia”, a mai precizat Craina.

Managerul spitalului a spus că oamenii aveau o stare generală bună. Însă analizele de laborator arătau cu totul altceva. Persoanele internate vor rămâne în spital şase zile.

„Vom recomanda acestor pacienţi să rămână în spital până la 6 zile, număr considerat de zile în care substanţa poate să acţioneze. În momentul în care am depăşit cele 6 zile, pericolul scade şi pacienţii pot fi externaţi”, a mai spus medicul.

Adauga un comentariu