Local

Veste de ultimă oră! Sistemul de termoficare din Iași va fi modernizat – LIVE VIDEO, FOTO

Publicat: 15 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Veste de ultimă oră Sistemul de termoficare din Iași va fi modernizat - LIVE VIDEO FOTO
Conferința la Primăria Iași

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, comunica astăzi, 15 septembrie 2023, în conferinţă de presă ultimele noutăți cu privire la dezvoltarea Iașului.

„Vestea bună este ca s-a aprobat Ordonanța de Urgenţă prin care autoritățile publice se pot împrumuta pentru susținerea punctelor de termoficare. Piaţa energiei este o piață foarte volatilă. Sistemul de termoficare va continua să fie modernizat. Sunt în dezbatere proiecte care vor putea fi finanţate. Construirea unei centrale termice și respectiv construirea unui parc fotovoltaic. Suntem în plin proces de modernizare”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Iaşul a primit premiul pentru parcurile și pădurile urbane.

„Săptămână trecută pe 7 septembrie a fost organizată o gală dedicată orașelor verzi la care am participat și noi. Este o gală supravegheată de Comisia Europeană. Peste 40 de reprezentanți ai UAT-urilor, dar și din mai multe ţări au fost prezente. A fost un juriu format din rectori. În urma evaluărilor municipiul nostru a fost premiat la categoria parcuri și păduri urbane. Ieșenii trebuie să fie mândrii. Acest premiu este premiul ieșenilor”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica face declarații despre litigiul școlii din Miroslava.

„S-a reușit închiderea şcolii în litigiu cu Primăria Miroslava. Atunci în anii 90 s-a făcut o nedreptate Iașului, eu nu vreau să mă cert cu nici un primar. Atunci s-a fragmentat orașul. Această luptă a început în anul 2016 și s-a închis ieri în tribunal. S-a cerut desființarea acelui ordin de prefect. Nu înseamnă că cei care sunt proprietari acolo vor rămâne fără proprietăți.

Tot în contextul spatiilor verzi suntem și noi parteneri în proiectul Let’s do IT România. Vor participa 198 de țări. Iaşul are un septembrie foarte efervescent din punctul de vedere al evenimentelor. Monitorizăm foarte atent situația din școli. Şi Grădiniţa 27 din Dacia se mută în cadrul grădiniței Dacia. Decizia este unanimă și din partea inspectoratului. Grădiniţa 13 va fi finalizată. Termenul de finalizare este mai 2024”, a spus Mihai Chirica.

Cu referire la întârzierile plăților către furnizori, primarul Mihai Chirica susține că nu vor avea loc: „Primăria nu va ajunge în incapacitate de plată cât sunt eu primar aici!”.

Comentarii
Adauga un comentariu