Local

Veste importantă. S-a dat undă verde pentru construirea Grădiniţei din zona Bucium – LIVE VIDEO

Publicat: 28 apr. 2020

Primarul Mihai Chirica în momentul transmiterii acestei stiri face o declarație de presă. Edilul transmite că s-a dat undă verde pentru construirea Grădiniței din zona Bucium. De asemenea, transmite ce se va întâmpla în unitățile de învățământ în cazul în care elevii din clasele a 8a, a 12a și seral vor trebui să se întoarcă la școala pentru a se pregăti de susținerea examenelor de finalizare a ciclului de învățământ.

„Am intrat într-o dezbatere cu tot ce înseamnă Inspectoratul Şcolar Judeţean privind măsurile propuse de noi atât învăţarea online care deja am început să o implementăm, dar şi pentru o eventuală deschidere a şcolilor după data de 15 mai.

Deja am propus 10 măsuri pe care noi am dori să se ţină cont în momentul deschiderii şcolilor, în special pentru clasele a 8a, a 12a şi seral. Cei care vor susţine examenele de finalizare a ciclului de educaţie, doare cu respectarea măsurilor de distanţare socială, care sunt necesare. Accesul va fi controlat cu prezenţa de fiecare dată a medicului la intrarea în şcoală, atât pentru elevi şi cadrele de învăţământ. Noi vom da sprijin pentru tot ce este nevoie ca anul şcolar să se încheie.

Avem peste 230 de cadre medicale care sunt incluse în structura învăţământului preuniversitar. Vor supraveghea intrarea în şcoală. Vor intra pe o uşă, vor ieşi pe alta. S-a făcut o comandă de 100 de unităţi mobile pentru a monitoriza şi măsură temperatura.”, a transmis edilul.

„Măsurile vin de la transportul public, fie dedicat doar pentru elevi. Aceştia se vor urca doar în limita locurilor de pe scaune, purtând mănuşi şi măşti de protecţie. Elevii nu se vor intersecta cu profesorii sau angajaţii şcolilor. Pauzele mai lungi ca să le permită să îşi dezinfecteze mâinile. Asta în situaţia în care clasele a 8a şi a 12a vor veni la unităţile de învăţământ ca să se pregătească pentru susţinerea examenelor, asta după 15 mai.”, a mai adăugat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

Adauga un comentariu