Actualitate

Veste proastă dată de Nicușor Dan bucureștenilor: „Nu o să avem târg de Crăciun în București în această iarnă“

Publicat: 30 oct. 2020
Nicusor Dan cu masca de protectie
Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, le dă o veste proastă bucureștenilor. Nicușor Dan a declarat că în Capitală nu va fi târg de Crăciun în această iarnă. Explicația pentru această decizie este faptul că „suntem pe marginea prăpastiei”. Noul primar al Capitalei a menționat că situația sanitară este una „excepțională”, în care mor medici și personal sanitar și nu trebuie amplificată aceasta pandemie.

„Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională. Suntem în situația în care mor medici și personal sanitar, nu ne permitem să amplificam această pandemie. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun, va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privați. Primăria va pune spațiu la dispoziție, aceștia vor plăti o chirie care poate să fie mare/ mică, o sa vedem ce va sune piața în momentul acela și la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale “, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei“

Noul primar general al Capitalei a menționat că la Sibiu se poate și la București, nu, deoarece în București „suntem pe marginea prăpastiei”.

„Eu spun cu toată responsabilitatea: noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, în București. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a mai spus Nicușor Dan.

La Craiova se împodobesc străzile

Craiova se pregăteşte de Crăciun, iar acest lucru se vede din decizia autorităţilor de a monta o mare parte din decoraţiunile luminoase dedicate sărbătoririi Crăciunului şi a Anului Nou. Autorităţile par să încurajeze organizarea evenimentelor publice dar şi cheltuirea banului public. Capitala Olteniei a furat startul pregătirilor pentru Crăciun. Dacă în multe oraşe europene dar şi în multe cazuri din oraşele din România, decoraţiunile se montează la sfârşitul lunii noiembrie, situaţia din Craiova poate deveni una unică, cel puţin la nivel naţional.

Străzile din oraş au început să fie pregătite cât mai mult pentru Crăciun, iar autorităţile locale au declarat că au luat această decizie pentru că oamenii să se bucure de spiritul sărbătorii, mai ales în condiţiile actuale. Lucrurile sunt departe de a fi de sărbătoare la Craiova, care se află printre oraşele cu rata de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori, tendinţa fiind de creştere.

Adrian Marinescu: „Nicio activitate care implică risc de transmitere nu va fi posibilă”

Medicul Adrian Marinescu a declarat că orice activitate care duce la formarea de grupuri mari de oameni, duce la creșterea riscului de infectare cu COVID-19.

„Echilibrul trebuie găsit în momentul asta. Înainte de a discuta ce va fi în Decembrie hai să găsim un echilibru între măsurile de prevenție și cele care sunt de relaxare sau ce putem face în fiecare zi.

Dacă acel echilibru nu reușim să îl atingem în Decembrie, ne gândim la un scenariu pesimist, atunci probabil că nicio activitate care implică risc de transmitere nu va fi posibilă. Dacă vorbim de activități care presupun faptul că mai mulți oameni se întâlnesc, interacționează și că e un risc de transmitere, cred că acest lucru se întâmplă indiferent de tipul de activitate”, a declarat Adrian Marinescu.

Raed Arafat, despre Sărbătorile de iarnă: „Va fi o perioadă adaptată acestui virus“

Șeful Departamentului Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus despre Sărbătorile de iarnă că va fi o perioadă cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19, iar oamenilor le va fi imposibil să petreacă așa cum o făceau în anii trecuți.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu