National

Veste proastă pentru fumători! Vor dispărea aceste tipuri de țigări

Publicat: 06 mai 2020

Iubitorii de țigări mentolate nu vor mai avea ce să fumeze, începând cu data de 20 mai. Motivul este simplu: acestea vor dispărea complet de pe piața din România, pentru ca țara noastră să se alinieze Directivei Europene a Tutunului, ce are o prevedere referitoare exact la acest aspect.

Țigările mentolate dispar din România
Astfel, pentru că Directiva Europeană a Tutunului este transpunsă și în legislația din România, țigările cu aromă mentolată nu vor mai fi disponibile. Totuși, amatorii de mentol mai pot găsi această aromă în țigaretele electronice sau în produsele care încălzesc tutunul.

Pentru a se asigura că acestea nu vor mai fi disponibile pentru public, legislația prevede că niciun producători, dar nici vreun comerciant să nu mai producă, respectiv vândă aceste produse. Totul se va întâmpla începând cu data de 20 mai 2020.

De ce nu sunt bune țigările mentolate
Există și o explicație a specialiștilor în ceea ce privește aceste produse din tutun, și mai ales motivul interzicerii lor. Astfel, Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană spune că odată cu arderea tutunului, mentolul devine o substanță cancerigenă.

Totodată, mulți dintre cei care se apucă de fumat aleg țigările cu arome sau pe cele mentolate, astfel că prin această măsură este foarte posibil să fie opriți fumătorii debutanți.

“Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, a explicat Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană.

Statisticile arată că peste 50% dintre tinerii care au vârste curpinse între 15 și 24 de ani își aleg pachetul de țigări pe care vor să îl fumeze în funcție de ambalaj, în timp ce 30% le aleg în funcție de gust.

Comentarii
  • Și astea cu mentol, și orice alte țigări, toate sunt cancerigene. Dacă vreți să vă lăsați, alegeți IQOS-ul, chiar își face treaba

  • Gustul dulce cu ciocolată și alte nebunii ameliorează acel gust amar al tutunul și poate fi o tentație mai mare pentru copii. Dacă dispar, pote se mai lasă lumea de fumat. Doar ambiție le trebuie! Ajutor pot primi prin alternativa de la tutun, prin IQOS. Am multe cunoștințe care chiar s-au lăsat de tot cu țigările astea electronice

  • Noi ne omorâm simguri cu tutunul ăsta. Îl am pe tata fumător din 85, a mai avut luni în care se lăsase, dar în ultima vreme fuma pachetul pe zi și chiar mai mult. În iarnăi-am oferit eu un IQOS, că și eu m-am lăsat așa, și n-a surpriză că nici el nu mai simte nevoie de țigări. Și îi iau chiar cu arome

Adauga un comentariu