Local

Veste proastă pentru liderul clanului Corduneanu! Cât mai are de așteptat Costel Corduneanu până să iasă din pușcărie!

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Veste proastă pentru liderul clanului Corduneanu Cât mai are de așteptat Costel Corduneanu până să iasă din pușcărie

Costel Corduneanu a primit ieri o veste proastă din partea judecătorilor, care au refuzat să îl lase în libertate. Magistrații de la Judecătoria Drobeta- Turnu Severin au respins cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu

Judecătorii din Drobeta- Turnu Severin au respins ieri cererea de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu.

„Instanța respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Corduneanu Constantin, deținut în Penitenciarul Drobeta- Turnu Severin. Fixează termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după data de 5 august 2020”, au precizat magistrații.

Totuși, sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Amintim că, recent, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu. Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în curând în libertate.

Corduneanu vrea să fie liber

Costel Corduneanu le-a cerut magistraților să constate concursul de infracțiuni în cazul său și a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj.

Mai mult, liderul clanului Corduneanu a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie.
Potrivit Codului penal, „perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se scade din durata pedepsei închisorii pronunțate. Scăderea se face și când condamnatul a fost urmărit sau judecat în același timp sau în mod separat, pentru mai multe infracțiuni concurente, chiar dacă a fost condamnat pentru o altă faptă decât cea care a determinat dispunerea măsurii preventive”.
Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în cele două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

Membrii clanului, achitați recent

Pe data de 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.
Pe data de 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Cordunenilor”. Oamenii legii au afirmat atunci că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.

Adauga un comentariu