Actualitate

Veste proastă pentru românii cu credite: Indicele ROBOR a crescut alarmant

Publicat: 02 dec. 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate astăzi de Banca Naţională a României (BNR), potrivit news.ro.

Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%. ROBOR la 6 luni a urcat de la 3,09% la 3,12%. Este cel mai mare nivel din 25 octombrie, când a fost tot 3,12%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, băncile. Împrumuturile sunt în lei. Iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.loading...

Comentarii
  • Mare magarie!…. Cu un ministru de finante D E B I L care se plange toata ziua ca gaseste numai gauri…. cum sa nu se prabuseasca euro, dolarul, indicile ROBOR?… Daca e asa de ce a ti mai venit la guvernare? Ca sa scadeti nivelul de trai romanilor????

Adauga un comentariu