International

Veste șocantă! CDC al SUA renunță la metoda de diagnosticare a coronavirusului prin testele RT-PCR

Publicat: 25 iul. 2021
După 31 decembrie 2021, CDC va retrage cererea adresată Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) de autorizare a utilizării în regim de urgență (EUA) a panelului de diagnostic CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR, testul introdus pentru prima dată în februarie 2020 pentru detectarea doar a virusului SARS-CoV-2.

După ce adeseori testele RT-PCR au dat rezultate fals-pozitive pentru coronavirus sau nu au putut distinge între noua boală și gripa obișnuită, Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA anunță că vor renunța la această metodă de testare începând cu 1 ianuarie 2022.

Informarea a fost publicată pe 21 iulie 2021 pe pagina web guvernamentală americană, pentru a da timp laboratoarelor și centrelor de testare să se aprovizioneze cu alte metod de diagnostic existente pe piață. Acestea vor putea face diferența între infecțiile cu noul coronavirus și cele cu virusul gripal obișnuit.

„După 31 decembrie 2021, CDC va retrage cererea adresată Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) de autorizare a utilizării în regim de urgență (EUA) a panelului de diagnostic CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR, testul introdus pentru prima dată în februarie 2020 pentru detectarea doar a virusului SARS-CoV-2. CDC emite această notificare prealabilă pentru ca laboratoarele clinice să aibă timp suficient pentru a selecta și implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA.

Pentru a se pregăti de această schimbare, CDC recomandă laboratoarelor clinice și centrelor de testare care au utilizat testul CDC 2019-nCoV RT-PCR să selecteze și să înceapă tranziția către un alt test COVID-19 autorizat de FDA. CDC încurajează laboratoarele să ia în considerare adoptarea unei metode multiplexate care poate asigura detectarea și diferențierea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale. Astfel de teste pot facilita testarea continuă atât pentru gripă, cât și pentru SARS-CoV-2 și pot economisi atât timp, cât și resurse, pe măsură ce ne apropiem de sezonul gripal. Laboratoarele și centrele de testare ar trebui să valideze și să verifice testul selectat în propriile lor instalații înainte de a începe testarea clinică pe baza acestuia”, se arată pe pagina web a CDC.

Adauga un comentariu