Actualitate

Vestea tristă a serii! Draga Olteanu Matei a ajuns în stare critică la Iași. Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” se luptă pentru viața îndrăgitei actrițe- Exclusiv

Publicat: 13 nov. 2020

În această seară îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași. Se pare că aceasta are o hemoragie digestivă. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții unității medicale, starea acesteia este critică.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț pentru o Hemoragie Digestiva Superioară. A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunica cu echipa medicala. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția sa fie una favorabilă. Doamna are și alte patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare.

Starea doamnei este una stabila după primele manevre terapeutice, in primul rand după transfuzia de sange, reumplerea volemica și toate celelalte tratamente făcute în urgente se continua în ATI.

Spitalul județean Piatra Neamț este spital covid și în plus a fost transferată pentru edoscopie, eventual edoscopie intervențională. Este internata in clinica de gastroenterologie și hepatologie data fiind competenta acestei clinici in tratarea acestor urgente majore.”, a declarat doctor Diana Cimpoeşu, şeful UPU-SMURD Iaşi.

Unde s-a retras Draga Olteanu Matei?

Deși s-a născut în București și aproape toată viața și-a trăit-o în Capitală, odată cu moartea soțului său, viața îndrăgitei actrițe s-a schimbat. Aceasta a decis să se retragă în Piatra Neamț, acolo unde este înmormântat și bărbatul i-a fost alături actriței aproape 50 de ani.

În urmă cu cinciluni, în mediul on-line a apărut un titlu prin care se spunea că Draga Olteanu Matei ar fi murit. Din fericire a fost vorba despre un fake-news. Mai multe persoane din anturajul acesteia au infirmat zvonurile și chiar au vorbit despre modul în care își petrece timpul.

“Desigur că are probleme de sănătate, ca orice altă persoană de 90 de ani. Însă nu suferă de vreo afecțiune gravă și în niciun caz nu a încetat din viață. Este bine, voioasă, scrie piese de teatru, citește în curte, se uită la televizor, uneori iese seara la plimbare în jurul casei. Se bucură de bărânețe, de soare, de flori.

Ne povestește mereu de soțul dumneaei și ne spune că de abia așteaptă să îl reîntâlnească în Ceruri. Nu dorește să se întoarcă la București, spune că aici, la Piatra Neamț, este casa dumneai. Este adevărat că nu mai primește atât de mulți musafiri ca în urmă cu 2-3 ani. Obosește mult mai repede, se odihnește mai mult. Îi este și foarte teamă de toată problema aceasta cu coronavirusul, așa că a stat destul de izolată”, au spus persoane din apropierea marii actrițe.

Draga Olteanu Matei locuiește la o bună prietenă, proprietara unei pensiuni din Piatra Neamț. Aceasta o răsfață pe marea actriță cum nu se poate mai bine.

„Aici stau la o prietena foarte buna. Sotul meu s-a grabit sa plece, dar asta nu inseamna ca sunt singura, e cu mine in permanenta. Stau aici pentru ca sunt oameni extraordinari, pentru ca imi place mult locul. Bucurestiul e satul meu natal, il porti cu tine oriunde ai merge” , a declarat îndrăgita Draga Olteanu-Matei, în urmă cu câțiva ani.

Nu bolile au dărâmat-o în ultimii 6 ani pe Draga Olteanu Matei. Dorul de soțul ei a fost unul nemârginit.

”Soțul meu n-a murit, soțul meu trăiește o dată cu mine și o să murim amândoi când voi muri și eu”, spunea recent într-un interviu Draga Olteanu Matei.

De altfel, marea actriță nici pe crucea de la mormânt nu a vrut ca ea și soțul ei să fie separate. În mijlocul crucii de marmură alba se află o poză cu Draga Olteanu Matei și soțul ei, îmbrățișați.

Articol în curs de actualizare

Comentarii
Adauga un comentariu