Actualitate

Vești bune pentru elevii cu note mari! Cresc bursele de merit

Publicat: 22 ian. 2022
Toți cei care învață bine si au note mari trebuie să știe că se măresc în mod semnificativ bursele.

Elevii au fost supuși unor provocări grele de-a lungul timpului, de când a izbucnit la noi criza sanitară, dar se pare că primesc acum și vești bune. Toți cei care învață bine si au note mari trebuie să știe că se măresc în mod semnificativ bursele.

Câți bani vor primi lunar elevii

Vești bune pentru elevii care învață bine, dar și pentru cei care provin din familii cu o situație materială problematică. Din nefericire, nu toți elevii din țară se vor bucura de bani mai mulți din partea statului, ci doar cei care provin din județul Cluj.

Primarul Emil BOC a anunțat că bursele elevilor se vor majora. Astfel, elevii cu media 10 vor primi în total, 275 de lei, dintre care 75 de lei sunt de la bugetul local. Mai mult decât atât, elevii care au medii cuprinse între 9,50 şi 9,99 vor primi 225 de lei. Din suma totală, 25 de lei provin de la bugetul local.

Si bursa de studiu și cea socială vor crește în urma deciziei primarului. Astfel, cea dintâi va fi majorată de la 150 la 200 de lei pentru elevii din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ajutorul pentru elevii din familii defavorizate va fi majorată de la 200 la 250 de lei.

„Să sperăm că Guvernul îşi va onora promisiunea şi că sumele minimale le va asigura. Am pornit de la premisa aceasta, vom vedea. (…) Noi bugetar ne bazăm pe 26 de milioane de lei de la bugetul de stat ca să acopere sumele minimale. Noi mai punem încă 7,5 milioane de lei, cu alte cuvinte 1,5 milioane de euro şi atunci avem un pachet educaţional pentru bursele copiilor care spunem noi că răspunde după posibilităţile acestui oraş la susţinerea climatului de învăţare”, a declarat Emil Boc.

Valoarea burselor de performanţă, pe care le primesc elevii olimpici, cu rezultate notabile la concursuri, va rămâne tot la 500 de lei, sumă de care elevii și părinții sunt pe deplin multumiți. Elevii din Cluj s-au dovedit mereu multumiți de recompensele pe care le-au primit de la edil, de care locuitorii sunt foarte incantați.
Adauga un comentariu