National

Vești bune pentru românii lăsați baltă de Blue Air. Prima aeronavă TAROM pleacă spre Tel Aviv

Publicat: 07 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vești bune pentru românii lăsați baltă de Blue Air. Prima aeronavă TAROM pleacă spre Tel Aviv
Prima aeronavă TAROM pleacă spre Tel Aviv

O primă cursă TAROM va pleca către Tel Aviv, miercuri seară, pentru a repatria 150 de călători afecaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„O primă cursă specială TAROM va decola astăzi, în jurul orei locale 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a transmis, miercuri seară, ministrul Transporturilor.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, „compania aeriană naţională a României (TAROM) doreşte să se asigure astfel că cetăţenii români sunt transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă”.

„Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestei misiuni speciale”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Guvernul a alocat, miercuri, din Fondul de rezerbă, 5 milioane de lei către TAROM

Guvernul a alocat, miercuri, din Fondul de rezerbă, 5 milioane de lei către TAROM, compania urmând a se ocupa de repatrierea românilor care şi-au notificat situaţia.

Potrivit estimărilor, aproximativ 3.000 de călători sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, iar premierul Nicolae Ciucă anunţa, miercuri dimineaţă, că peste 2.000 dintre aceştia îşi anunţaseră deja la MAE situaţia.

Conturile Blue Air au fost deblocate, iar datoriile, eșalonate pe 12 luni

Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

„În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, transmite AFM.

Mii de români au avut nevoie de ajutor

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunță că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Compania spune că situația a venit la scurt timp după declarațiile șefului ANPC.

Adauga un comentariu