Prima pagină » Turism » Info Turism » Veşti proaste pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă
Veşti proaste pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă

Veşti proaste pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă

30 oct. 2019, 12:30,
în Turism

Veşti proaste pentru bugetari. Câteva mii de vouchere nefolosite de persoane din judeţul Iaşi sunt mărul discordiei la Direcţia de Asistenţă Socială. Mai exact, instituţia se lupta să recupereze până la finele lunii viitoare 8.300 de seturi de tichete nefolosite.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi trebuie să recupereze aceste vouchere de la angajaţi. Majoritatea sunt întreţinători de persoane cu handicap. Voucherele au fost acordate în noiembrie anul trecut. Data limită de returnare expira pe 26 noiembrie, iar valoarea totală a voucherelor se ridică la 12.035.000 lei, ţinând cont că valoarea unui singur set de vouchere este de 1.450 lei.

„Acest beneficiu l-au primit toţi angajaţii până acum, din toate instituţiile subordonate, dar, după verificări, s-a constat că nu toate au fost folosite, şi asta s-a întâmplat mai ales în cazul angajaţilor din mediul rural“, a declarat Tiberiu Bantas, purtatotul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Veşti proaste pentru bugetari. Beneficiarii obligaţi să restituie voucherele de vacanţă neuitilizate

Angajatul are obligaţia să restituie angajatorului voucherele de vacanţă neuitilizate ori necuvenite la sfârşitul perioadei de valabilitate.

Această măsură este valabilă şi în cazul încetării contractului de muncă.

„Potrivit adresei pe care am trimis-o în toate unităţile, DGASPC este nevoită să se adreseze instanţei de judecată în vederea recuperării contravalorii voucherelor de vacanţă necuvenite sau nefolosite şi care nu au fost returnate conform termenului legal“, a adăugat Tiberiu Bantas.

Preţurile la cazare influiențate de voucherele de vacanţă

„Tichetele de vacanţă au influienţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018”, se arată în comunicat.

Printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019 se regăseşte Capitală, cu un preţ de aproximativ 300 de euro pe sejur. Aceasta este urmată de litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur. Şi staţiunile balneoclimaterice se afla în top, cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu trei nopţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`