Economic Local

Vești proaste pentru ieșeni! Nu se mai depun cereri pentru acordarea subvențiilor

Publicat: 16 mart. 2020

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași suspendă primirea cererilor unice de plată în perioada 16 martie-6 aprilie. În funcție de evoluția virusului COVID- 19, perioada ar putea fi prelungită. Potrivit APIA Iași, activitatea agenției se va desfășura normal, evitând contactul cu publicul. Astfel, pentru ca niciun angajat APIA sau fermier să nu fie expus contaminării cu coronavirus, fermierii vor veni să depună cererile unice de plată luna viitoare.

„Convinși de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauție impunse în această situație, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia. De aceea, conducerea APIA susține inițiativa de a reduce riscul infestării în cazul oricărui angajat al Agenției. Cu toții știm că munca în echipă, făcută cu seriozitate și cu conștiinciozitate de fiecare dintre noi, a dus la atingerea nivelului maxim de performanță în acest domeniu”, susțin reprezentanții APIA.

La nivelul județului Iași au fost depuse până în prezent aproximativ 3.000 de cereri din partea fermierilor care exploatează 7.000 de hectare de teren agricol.

 

Adauga un comentariu