International

Veștri triste din Grecia pentru turiști. Insula Kalymnos intră în lockdown

Publicat: 04 mai 2021
Insula Kalymnos

La doar o zi după ce restricțiile au fost ridicate pe tot parcursul țării, insula Kalymnos intră în lockdown, din cauza exploziei de cazuri COVID-19. Luni, restaurantele și barurile din Grecia au primit iar clienți, după mai bine de 6 luni, într-o primă etapă a redeschiderii sezonului turistic.

Ministrul Sănătății a declarat că de miercuri, insula va intra în carantină până pe 10 mai din cauza unor ”riscuri serioase asupra sănătății publice”, și pentru a evita răspândirea virusului, potrivit Reuters. Rezidenții vor putea să-și părăsească locuințele până la ora 18:00, doar pentru a merge la serviciu, la doctor sau farmacie, pentru a-și plimba câinii sau pentru cumpărături.

Alte restricții includ suspendarea lucrărilor de construcție, a ceremoniilor religioase, mai puțin a înmormântărilor unde au voie să participe maxim 9 oameni. Populația va putea părăsi insula doar din motive medicale. Grecia s-a descurcat relativ bine în primul val al pandemiei, dar o puternică creștere a infecțiilor a obligat impunerea unor măsuri drastice pentru protejarea sistemului sanitar.

La o populație de 11 milioane de oameni, s-a raportat un total de 359.936 de infecții și 10.668 de morți. Marți au fost 1.387 noi infecții și 81 de morți.

După ce au finalizat vaccinarea în masă, Italia a înregistrat prima victorie: O insulă fără niciun caz de infectare cu coronavirus

Italia are prima insulă fără COVID-19, după ce a terminat vaccinarea în masă. Campania de vaccinare a durat doar patru zile, anunță Mediafax. Procida, o insulă mică din Golful Napoli, devine prima insulă din Italia COVID-free, după ce au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

„Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente”, declară, conform La Stampa, primarul Dino Ambrosino.

De miercuri până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului. Primarul spune că totul a fost posibil datorită unei excelente munci de echipă. Procida este o insulă mică din Golful Napoli și este deservită de feriboturi frecvente din Napoli și Ischia. Insula va fi Capitala italiană a culturii în anul 2022.

Adauga un comentariu