National

Vezi aici singurul interviu acordat de Andruta Ceausescu, fratele cel mic al dictatorului – VIDEO

Publicat: 23 dec. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
1
Potrivit datelor oficiale, in decembrie ’89 au murit 1104 persoane si au fost ranite 3352. Procesele impotriva celor care au condus represiunea au inceput chiar in 1990. Unul dintre aceste personaje, condamnat initial la inchisoare pe viata pentru instigare la genocid si omor deosebit de grav, a fost Andruta Ceausescu, fratele mai mic al lui Nicolae Ceausescu si general de Securitate.
Andruta Ceausescu a murit acasa, in anul 2000, grav bolnav. Intr-un interviu din 1992, realizat de jurnalistii Alecu Racoviceanu si Lidia Mitchievici, fratele cel mic al fostului diactator vorbeste despre momentul Revolutiei.
Andruta Ceausescu era cu sase ani mai mic decat liderul comunist. Se povesteste ca, ca atunci cand s-a dus sa i se faca certificatul de nastere, tatal lui era beat, asa ca i-a spus Nicolae, chiar daca mai avea un copil cu acelasi nume acasa, potrivit Realitatea Tv. Mai tarziu i-au dat si prenumele tatalui, tocmai pentru a-l deosebi de fratele mai mare. Chiar daca semana cu dictatorul si ii purta numele, nu a avut o relatie buna cu el. Apropiatii spun ca de vina ar fi fost Elena, care nu l-ar fi avut deloc la suflet. Asa se face ca Nicolae Andruta Ceausescu a fost exilat de la Ministerul de Interne la Scoala Ofiterilor de Securitate de la Baneasa, institutie pe care o conducea si in 1989.
Adauga un comentariu