Actualitate

Viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei, confirmă necesitatea amânării alegerilor!

Publicat: 02 nov. 2020
Silviu Macovei, viceliderul PSD

Deputatul ieșean Silviu Macovei, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților, solicită partidelor politice să dea dovadă de responsabilitate față de situația gravă în care se află România din punct de vedere epidemiologic și afirmă ferm necesitatea amânării alegerilor parlamentare.

Într-un mesaj public, Silviu Macovei afirmă că „este de neacceptat încăpățânarea guvernanților și a Președintelui Iohannis de a face alegeri cu orice preț! Acești oameni nu vor să înțeleagă că prețul acesta înseamnă, de fapt, sănătatea sau chiar viața oamenilor! Adică trebuie să închidă școlile pentru elevi, dar le deschid pentru miile de alegători din secțiile de votare? Crede cineva că se vor dezinfecta ștampilele, cabinele de vot sau că va sta constant un geam deschis în decembrie pentru a aerisi corespunzător secția de votare?”.

Totuși, din punct de vedere epidemiologic, cea mai mare problemă o reprezintă desfășurarea campaniei electorale. Adunările publice sunt practic imposibile, iar campania din ușă în ușă este extrem de dificil de realizat fiindcă fie oamenii nu vor deschide pentru a-i cunoaște candidații, fie politicienii vor risca să fie infectați sau să infecteze pe cei cu care vorbesc față în față.

„Soluția guvernului să ne facem campanie electorală doar pe rețele sociale este o glumă de prost gust. În primul rând sunt comunități întregi fără internet, iar foarte mulți oameni nu folosesc rețele sociale. Cum să ajungă mesajul oricărui partid politic la acești români? Mi se pare aproape o îngrădire a dreptului consituțional de a alege și de a fi ales! Această nebunie penelistă trebuie să înceteze!” a completat deputatul Silviu Macovei.

Decizia de a organiza alegerile parlamentare

Deputatul ieșean oferă și o explicație pentru insistența cu care guvernul Orban persistă în decizia de a organiza cu orice preț alegeri în luna decembrie.

„Mă întreb și eu, ca orice român, de ce atâta încăpățânare pentru a forța alegerile acum? Ce au de câștigat liberalii și Iohannis? Eu cred că, de fapt, trăiesc cu iluzia că vor obține mai multe voturi acum, în decembrie, decât în martie. Nu au nici un plan sanitar, nu au nici bugetul de Stat pregătit și le este frică să nu se prindă românii că au scăpat de sub control epidemia. Liberalii nu vor să guverneze pe parcursul lunilor de iarnă fiindcă le este teamă să nu iasă la iveală faptul că țara este complet nepregătită să lupte cu pandemia, cu zăpada, cu necesarul de gaze și alimentare a populației. România este complet descoperită și de aceea Orban nu vrea să prezinte proiectul de buget fiindcă acolo vor fi tăieri de salarii, creșteri de taxe și pierderi de locuri de muncă.” spune deputatul Silviu Macovei.

Acesta a încheiat mesajul cu un avertisment extrem de grav: „Imediat după alegeri vor carantina iar totul în țară fiindcă numărul de cazuri a scăpat de sub control. Toată Europa se închide de teama unui dezastru, însă liberalii vor alegeri. România se va bloca total, cu efecte economice catastrofale, dar abia după alegeri, indiferent de costurile de sănătate sau vieți omenești. Noi, în Parlament, vom face tot posibilul să nu îi lăsăm pe liberali să arunce țara într-o catastrofă sanitară. Vom forța amânarea alegerilor!”

Adauga un comentariu