Actualitate

Victor Ciutacu despre Raed Arafat: Fondatorul SMURD s-ar simţi perfect într-o dictatură militară

Publicat: 01 iul. 2020
Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat
Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat

 

Jurnalistul Victor Ciutacu, cel care i-a prezis recent lui Raed Arafat că îşi va pierde capitalul de imagine din cauza prestaţiei publice din pandemie, afirmă că secretarul de stat a început să aibă un comportament de despot.

„Pe cât de aiuritoare și de abjectă a fost campania împotriva lui Raed Arafat în cazul Colectiv, pe atât de absurdă, ilogică și irațională e prestația lui publică în criza Covid. Mă feresc să speculez pe șantaje și/sau ordine, dar nu am nici o rezervă în a spune că fondatorul SMURD e despotic și că s-ar simți perfect într-o dictatură militară la care să fie parte”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Reacţia lui Victor Ciutacu vine după o serie de declaraţiile făcute de Raed Arafat, în care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă îi certă pe românii care nu respectă cu stricteţe recomandările autorităţilor şi ameninţa cu măsuri mai dure.

„O parte dintre români au devenit neglijenți, nu se respectă reguli de bază. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate: avem poze de la terase cu mai mulți participanți, e clar că sunt prieteni diferiți care stau acolo și e foarte greu de reglat”, a declarat, vineri, seara, la Digi24, Arafat.

Raed Arafat și Virgil Musta, avertisment extrem de dur. Ce ar putea urma în România

Avertismentul lui Raed Arafat pentru românii care nu respectă măsurile impuse de autorități: „Medicii vor decide cine rămâne în viață și cine nu”

Totodată, Virgil Musta, cunoscutul medic de la Timișoara a remarcat că, în anumite zone din țară, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei, ceea ce ne indică faptul că avem deja un val doi al pandemiei de coronavirus, cel puțin local.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a afirmat medicul Virgil Musta pentru Express de Banat.

Comentarii
Adauga un comentariu