Actualitate

Victor Costache, decizie după tragedia de la Timişoara! A trimis Inspecţia Sanitară de Stat

Publicat: 20 nov. 2019

O echipă a Inspecţiei Sanitare de Stat demarează, miercuri, un control la Timişoara, după ce trei persoane au murit şi câteva zeci de persoane au ajuns la spital în urma unei acţiuni de deratizare şi dezinsecţie. Inspectorii vor verifica toate documentele care există în acest caz, dar şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie care nu a verificat niciodată activitatea firmei care a făcut deratizarea.

”Comisia de analiză de la nivelul Ministerului Sănătăţii a luat decizia ca miercuri, 20 noiembrie 2019, o echipă de control alcătuită din reprezentanţi ai Inspecţiei Sanitare de Stat să se deplaseze la Timişoara pentru a verifica toate documentele existente în acest caz, dar şi activitatea Direcţiei de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătăţii, conform news.ro.

Instituţia a precizat că urmează să facă publice, transparent, rezultatele verificărilor efectuate de către echipa de control.

Aceeaşi Comisie de analiză a Ministerului Sănătăţii a constatat că în data de 16 noiembrie, în intervalul orar 09:23 – 18:21, au fost înregistrate 6 apeluri la SAJ Timiş pentru 6 persoane cu simptomatologie diferită; în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 08:07 – 18:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiş; în data de 18noiembrie, în intervalul orar 02:45 – 09:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiş, din care 3 apeluri pentru aceeaşi pacientă.

”În data de 18 noiembrie, ora 11.00, SAJ Timiş a anunţat DSP Timiş despre faptul că ambulanţa a fost solicitată în perioada 16 – 18.11.2019 pentru mai multe persoane domiciliate în Timişoara la aceeaşi adresă, care prezentau tulburări digestive. Ca urmare a informării primite de la SAJ Timiş, DSP Timiş s-a autosesizat şi a contactat telefonic IPJ Timiş, constituind o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai ambelor instituţii, care s-au deplasat la adresa menţionată, unde s-a constatat faptul că a fost efectuată o operaţiune de dezinsecţie/deratizare de către o societate de profil”, se mai arată în comunicat.

În prezent mai sunt internate 33 de persoane. Este vorba despre 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara; 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi 21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara.loading...

Adauga un comentariu