Local

Victor Costache este primit în Academia Națională de Chirurgie din Franța! Performanţa uluitoare obţinută de ministrul Sănătăţii

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Victor Costache este primit în Academia Națională de Chirurgie din Franța Performanţa uluitoare obţinută de ministrul Sănătăţii

Chirurgul Victor Costache, ministrul Sănătății din România, va fi primit ca membru în Academia Națională de Chirurgie din Franța, cea mai veche instituție franceză de acest gen. Dr. Costache se află în aceste zile în Franța, iar miercuri va susține un curs în fața membrilor Academiei, cu tema „Chirurgia cardiacă și vasculară în era procedurilor minim invazive”.

Academia Națională de Chirurgie din Franța este continuatoarea Academiei Regale de Chirurgie, fondată în 1731, de către Georges Mareschal, primul chirurg al lui Louis XV, și de către François La Peyronie, succesorul lui Mareschal.

Dr. Costache este primul român cu specializarea chirurgie cardiovasculară și toracică primit în această instituție de prestigiu, iar decizia de acceptare a sa a fost luată în urmă cu un an.

„Pentru mine această numire – membru al Academiei de Naționale de Chirurgie din Franța – este încununarea unei munci de o viață, începută încă din timpul rezidențiatului și care a însemnat mii de pacienți operați, mii de ore de muncă, mii de oameni salvați”, a declarat ministrul Victor Costache pentru Tribuna.

Premiere în chirurgie

Victor Costache este autorul unor premiere chirurgicale la nivel național, european și chiar internaționale; colaborează cu prestigioși chirurgi din întreaga lume, iar intervențiile pe care le-a realizat la Sibiu, în anii trecuți, au fost multe în premieră.

A coordonat primul serviciu public – privat din Franţa, din Annecy, după care a revenit în România, la Sibiu.

În ultimii ani a realizat mii de intervenții chirurgicale, proceduri de by-pas coronarian, proceduri carotidiene, plastii de valvă mitrală, operații minim invazive valvulare, inervenții endovasculare.

„În chirurgia cardiacă și vasculară există în acest moment o evoluție rapidă din punct de vedere al tehnicii și al procedurilor minim invazive. În ciuda progresului recent al acestor tehnologii, încă nu există un protocol pus în practică bine structurat șu aplicat pentru pacienții care prezintă o ruptură de aortă de tip B. În tip ce multe țări preferă chirurgia clasică, aceasta nu previne ruptura aortică și nici formarea unui anevrism”, notează dr. Victor Costache în cursul pe care îl va susține mâine.

Adauga un comentariu