Actualitate

Victor Negrescu anunță că aderarea României la Schengen este blocată doar de guvernele din Olanda și Austria

Publicat: 28 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Victor Negrescu anunță că aderarea României la Schengen este blocată doar de guvernele din Olanda și Austria
Victor Negrescu anunță că aderarea României la Schengen este blocată doar de guvernele din Olanda și Austria

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) anunță că aderarea României la spațiul Schengen mai este blocată doar guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Acesta a transmis un mesaj pe o rețea de socializare prin care a transmis că social-democrații suedezi susțin aderarea României la spațiul Schengen.

„Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice. Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să își asume și să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil”, a scris Negrescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Victor Negrescu: „Piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria”

De asemenea, Victor Negrescu a precizat că nu vor cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar cer implicare pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria

„Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente”, a mai scris Victor Negrescu.

Social-democrații suedezi s-au răzgândit și susțin aderarea României la spațiul Schengen

Ardalan Shekarabi, purtătorul de cuvânt al Social democraților suedezi, a declarat că formațiunea sa nu se va opune intrării României în spațiul Schengen, după ce votaseră în Parlamentul suedez împotriva aderării.

Anunțul a fost dat atât de Bogdan Aurescu, ministrul român de externe, care salută decizia, cât și de social-democratul Victor Negrescu care laudă diplomația partidului său.

Comentarii
Adauga un comentariu