Sport

Victorie pentru FCSB! Echipa roș-albaștrilor a câștigat Cupa României

Publicat: 22 iul. 2020

FCSB a câştigat Cupa României, primul trofeu după cinci ani, după ce a învins, miercuri, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi Sfântu Gheorghe. Golul a fost marcat de Denis Man, în minutul 65, după o gravă eroare defensivă a adversarilor. FCSB a cucerit ultima dată trofeul în 2015, an în care a reuşit eventul. Acesta a fost primul meci al noului antrenor al FCSB, Anton Petrea, care l-a înlocuit pe Bogdan Argeş Vintilă.
Bouhenna (Sepsi) a fost eliminat, în minutul 80, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Min. 65, scor 0-1: Man a împins mingea în poartă din doi metri, după un semiluft şi o „pasă” a fundaşului Dimitrov de la Sepsi.

Au evoluat următoarele echipe:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Diaz ’75), Bouhenna, Tincu, Fl. Ştefan – Deaconu, Vaşvari, Achahbar (Celea ’83) – Carnat (L. Fulop ’46), Karanovici (Safranko ’46), Ştefănescu (Csiszer ’75). Antrenor: Leo Grozavu;

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, Cristea, Panţîru (Pantea ’90) – Ov. Popescu, Olaru (Moruţan ’46), Vînă (A. Petre ’46) – Man, Tănase, Coman (Perianu ’90+4). Antrenor: Anton Petrea.

Cartonaşe galbene: Cornel Cernea ’64 (antrenor secund), Bouhenna ’77 şi ’80 / Tănase ’58;

Cartonaş roşu: Bouhenna ’80.

Arbitri: Sebastian Colţescu – Ovidiu Artene şi George Neacşu – Andrei Chivulete;

Observator de arbtri: Alexandru Deaconu.

Lovitura spectaculoasă pregătită de Gigi Becali: Laurențiu Reghecampf, antrenorul care garantează succesul, ar urma să o preia pe FCSB

Laurențiu Reghecampf, antrenorul care garantează succesul, ar urma să o preia pe FCSB, conform dorinței lui Gigi Becali

Situația de la FCSB continuă să fie neclară, după ce Gigi Becali a anunțat că Bogdan Vintilă nu va mai fi antrenorul principal al echipei, urmează schimbări la nivelul băncii tehnice și i s-ar pregăti terenul lui Laurențiu Reghecampf pentru vara viitoare

Ce urmează la FCSB: Mihai Pintilii, antrenor. Toni Petrea, A1 în acte

La clubul roș-așbastru vor sosi Toni Petrea și Thomas Neubert, deja foști colaboratori ai lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl. Mihai Pintilii este dorit ca antrenor principal, deoarece are cea mai mare influență în vestiar, însă nu deține licență PRO.
Urmează ca în scurt timp apele să se limpezească. Cel mai probabil, în acest final de play-off și la finala Cupei, A1 va fi Toni Petrea, deși în rolul de „principal” va fi Pintilii. Nu se știe încă ce post urmează să ocupe Bogdan Vintilă în noua organigramă a clubului.

Gigi Becali: „Toni Petrea și Thomas Neubert trebuie să vină cât mai repede”

Patronul FCSB, Gigi Becali, a spus că ar fi vrut ca noul staff să fie prezent la meciul din campionat cu Craiova, însă acest lucru nu va fi posibil:

„Discutăm direct cu ei, dar ei au reziliat. Neubert și Toni Petrea au semnat rezilirea (n.r.- cu Al Wasl). Trebuie să vină cât mai repede.
Aș fi vrut să-i am înainte de meciul cu Craiova, dar nu avem un mare stres. Nu cred eu că o să ne scoată Sepsi în Cupă Sau că Botoșaniul o să treacă peste noi. Dacă o să joace Coman cum a jucat aseară, spulberăm tot”, a spus Gigi Becali.

Laurențiu Reghecampf, așteptat în vara viitoare la FCSB

În tot acest context, i s-ar pregăti o revenire spectaculoasă lui Laurențiu Reghecampf la FCSB. Gigi Becali va mai trebui însă să aștepte un an, deoarece antrenorul și prietenul său mai are contract cu Al Wasl. Reghe a avut performanțe remarcabile la FCSB și de aceea reprezintă o garanție a succesului pentru patronul echipei.
La cârma roș-albaștrilor, Reghe a avut câteva borne memorabile: în 2013 a câștigat titlul cu 5 etape înainte de finalul sezonului, egalând astfel recordul lui Emeric Ienei din 85/85 și 86/87. Cu el pe bancă, FCSB a reușit în premieră să elimine din Europa o deținătoare a CCE/UCL: Ajax (sezonul 2012/2013). A învins Chelsea, deținătoarea UEFA Champions League, cu 1-0, pe Arena Națională.
Reghecampf mai are contract cu Al Wasl încă un an, însă, dacă se va despărți mai repede de gruparea din Emirate, va fi așteptat cu brațele deschise la FCSB.

Ilie Dumitrescu: „Eu cred că Laurențiu Reghecampf își dorește să revină aici”

Dumitrescu este de părere că sosirea lui Toni Petrea este doar un prim pas pentru revenirea lui Laurențiu Reghecampf la FCSB.

„Probabil că există o înțelegere, e o altă interpretare, pentru ca încet-încet să se obișnuiască lotul acesta de jucători cu noile metode de pregătire, să reintre într-un alt tip de efort. N-ar fi o surpriză. Eu cred că Reghecampf își dorește să revină aici. Cred că este realizat din punct de vedere financiar. Poate dorește să facă din nou performanță, poate vrea un nou titlu sau să aibă prezențe în cupele europene. Poate asta contează mai mult”, a spus Ilie Dumitrescu, în direct la Fotbal Club.

Adauga un comentariu