Actualitate

Viitoarele reguli în restaurante, baruri, terase! Se schimbă radical

Publicat: 02 mai 2020

Proprietarii de localuri le-au propus un plan în mai multe etape autorităţilor. Aceştia au stabilit, în viziunea lor, cum ar putea arăta restaurantele şi cafenelele în perioada de după pandemie. Conform profit.ro, proprietarii localurilor s-au gândit la o distanţare de 2 metri a meselor şi un număr de maximum opt locuri la fiecare masă. Totuşi, în restaurante vor intra, în viziunea lor, conform profit.ro, un număr maxim de 200 de persoane. Momentan, autorităţile nu au oferit niciun raspuns oficial.

De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.

„Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, spune președintele organizației patronale din Horeca – HORA, Daniel Mischie, pentru Profit.ro.

a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE

b) UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR Condiții:

a) Terase independente și integrate unităților de alimentație

• Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
• Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maximum 200 de persoane în același timp.
• măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
• instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

Dată: 1 Iunie 2020 Relaxarea restricțiilor pentru următoarele Spații ( pas 2 ):

a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE b) UNITĂȚi TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR Măsuri privind redeschiderea parțială a :

a) Spații închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri etc.

Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI

• Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax )
• Unitatea va putea găzdui/acomoda maximum 50% din capacitatea autorizată de PSI
• măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, • igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru • instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

FAZA 3
Dată : 15 iunie 2020
Condiție: numai după analiză indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU

Spații: • Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away

Condiții în concordanță cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:

• Distanță socială
• Măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
• Dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
• Igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru , • Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu. GO BACK! Dată: Oricând Condiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU Spații:
• Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away Condiții:
• Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.





Adauga un comentariu