Actualitate

Viktor Orban este singurul șef de guvern din Uniunea Europeană care s-a dus la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

Publicat: 03 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Viktor Orban este singurul șef de guvern din Uniunea Europeană care s-a dus la funeraliile lui Mihail Gorbaciov
Premierul ungar Viktor Orban a mers sâmbătă la Moscova pentru a participa la funeraliile fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov

Premierul ungar Viktor Orban a mers sâmbătă la Moscova pentru a participa la funeraliile fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Fostul șef de stat va fi înmormântat în cimitirul Novodevici din Moscova.

Înmormântarea este precedată de o ceremonie publică la Casa Sindicatelor din Moscova.

Din delegația ungară condusă de Viktor Orban fac parte politicianul FIDESZ Tamas Deutsch, istoricul Maria Schmidt, directorul politic Balázs Orbán și avocatul și politicianul Imre Kónya, conform MTI.

Potrivit Reuters, nu e o surpriză faptul că Putin i-a refuzat lui Gorbaciov onorurile unor funeralii de statul și a evitat să vină la ceremonia de sâmbătă, sub pretextul că programul său încărcat nu îi permite să participe.

Numeroși șefi de stat și de guvern occidentali, care ar fi trebuit să ia parte în mod uzual, vor fi absenți sâmbătă, la Moscova, ținuți la distanță de prăpastia în relațiile dintre Rusia și Occident, deschisă de decizia lui Putin de a invada Ucraina în februarie.

Mihail Gorbaciov, primul și ultimul președinte al Uniunii Sovietice, a murit la 30 august, la vârsta de 91 de ani, după o lungă și gravă boală.

Comentarii
Adauga un comentariu