Titlurile zilei

Vila cochetă a unui om de afaceri, din centrul Iașului, s-a făcut scrum. Ipoteză cutremurătoare: „Bănuiesc cine a făcut asta” – GALERIE FOTO

Publicat: 29 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vila cochetă a unui om de afaceri din centrul Iașului s-a făcut scrum. Ipoteză cutremurătoare Bănuiesc cine a făcut asta - GALERIE FOTO
Proprietarul vilei care a luat foc dă vina pe dușmani

Ieri, 28 decembrie 2022, a avut loc un incendiu în centrul municipiului Iaşi, produs la o vilă de pe strada Mihai Eminescu, vizavi de „Casa Lavric”. Locuința ce aparține unei familii alcătuite din doi adulți și un minor în vârstă de 11 ani a fost afectată în proporție mare, însă nu au existat victime, din fericire. Proprietarul imobilului a declarat reporterilor BZI că motivul producerii incendiului ar fi reprezentat de o mână criminală, pe când reprezentanții ISU Iași au expus o altă ipoteză

Un etaj din casa familiei Hâncu, de pe strada Mihai Eminescu din Iași, a ars ieri dimineață, în jurul orei șase. Totul s-ar fi întâmplat în timp ce membrii familiei dormeau, fiind treziți ulterior de mașina de gunoi ce claxona. La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de intervenție şi stingere cu apă şi spumă, o autocisternă, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor calificat.

Nu au existat victime, însă în timpul intervenției a fost transportată cu ambulanța o tânără din vecini, în vârstă de 19 ani, căreia i s-ar fi făcut rău din cauza șocului. Deși nu se cunoaște cu exactitate cauza producerii incendiului, atât proprietarul casei, Cătălin Hâncu, cât și purtătorul de cuvânt ISU și-au exprimat punctele de vedere.

Cătălin Hâncu a declarat pentru BZI că bănuiește cum a fost provocat incendiul, spunând că este mâna unui „binevoitor”. Cu toate acestea, având în vedere faptul că nimeni nu a pățit nimic, bărbatul este recunoscător pentru asta și nu este dispus să depună plângere, considerând că nimeni nu va rezolva nimic. La polul opus, cei de la ISU Iași au menționat că de focul a apărut în urma unui efect termic al curentului electric.

Proprietarul vilei care a luat foc dă vina pe dușmani

O tragedie a fost evitată în centrul Iașului, după ce etajul unei vile de pe strada Mihai Eminescu s-a făcut scrum la primele ore ale dimineții. În casă se aflau proprietarul, Cătălin Hâncu, soția sa și fetița lor, în vârstă de 11 ani. Reporterii BZI au mers la fața locului și l-au surprins pe bărbat care, alături de câțiva lucrători, scotea materialele distruse de foc. Acesta a declarat că focul a fost pus de către cineva rău intenționat.

„Focul a fost pus de o mână criminală, bănuiesc cine a făcut asta, însă nu are sens să spun mai multe. Noi dormeam… Eu, soția și fiica mea am fost treziți de mașina de gunoi care claxona. Stau în casa asta de când mă știu, de 40 de ani. Partea care a luat foc nu este locuibilă, e garajul, iar restul nu e făcut, e vorba doar de daune materiale, însă se putea extinde.

Mă vedeți că râd, dar în sufletul meu plâng. Singura partea bună din toată situația asta e că încă sunt aici și vorbesc. Nu voi face plângere pentru că aș face degeaba, se rezolvă ceva în țara asta? O să-mi reconstruiesc partea afectată și tot aici o să stau, bineînțeles”, a declarat Cătălin Hâncu, proprietarul unui service auto.

În ciuda ipotezei sale, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Georgică Onofreiasa, a declarat că în cazul acestui incendiu ar fi fost vorba, de fapt, despre un efect termic al curentului electric. În plus, tânăra din vecini, în vârstă de 19 ani, ce a fost transportată la spital ar fi suferit un atac de panică.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, deci nu a fost nimeni care să pună foc. Era o persoană de 19 ani, până la urmă s-a dovedit că a avut atac de panică, nu a fost intoxicată cu fum, era de lângă casa învecinată”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Incendiu produs la o vilă din centrul Iașului

Amintim că forțe și mijloace de intervenție din cadrul inspectoratului s-au deplasat pentru stingerea incendiului de pe strada Mihai Eminescu din Iași.

„La locul intervenției au acționat patru autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autocisternă pentru transport apă, un echipaj de descarcerare, o autoplatformă pentru salvarea la înălțime și un echipaj de prim ajutor calificat.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără la întreaga locuință și cu posibilitatea de propagare la locuințele învecinate. Pe timpul intervenției la casa învecinată, din zona inundată cu fum a fost extrasă o persoană de sex feminin, 19 ani. După evaluarea medicală la locul intervenției a fost transportată la spital”, au declarat reprezentanții ISU Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu