Local

Vila escrocului Valentin Teleman s-a ieftinit! Executorii judecătorești vând imobilul la licitație – FOTO

Publicat: 19 mai 2022
Valentin Teleman și vila din comuna Valea Lupului
Vila lui Valentin Teleman este din nou scoasă la vânzare

Escrocul Valentin Teleman este urmărit de executorii judecătorești. La mijlocul lunii iunie este programată licitația pentru valorificarea bunurilor din comuna Valea Lupului, județul Iași. Prețul de pornire a licitației a fost diminuat cu 25 la sută

Executorii judecătorești reiau licitația pentru vânzarea bunurilor ce aparțin lui Valentin Teleman, cunoscut după ce a escrocat mai multe persoane. Astfel, pe data de 15.06.2022, va fi organizată procedura pentru valorificarea vilei din comuna Valea Lupului, județul Iași. Față de licitațiile trecute, prețul de pornire a fost redus cu 25 la sută. S-a ajuns la pragul de 610.509 lei, aproape 122.000 euro.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. La acest termen, dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin doi licitatori, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din valoarea la care a fost evaluat imobilul. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Executorii vând și un apartament de pe strada Eternitate, din municipiul Iași.

Vila escrocului Valentin Teleman s-a ieftinit după mai multe tentative de vânzare

Imobilul lui Valentin Teleman este compus din teren cu o suprafață de 668 de metri pătrați și o vilă cu regimul de înălțime P+M, cu o suprafață desfășurată de 214 mp. Clădirea a fost construită pe parcursul anului 2016. Procedura de valorificare este organizată la cererea creditoarei Unicredit Bank SA, care are de recuperat creanțe rezultate dintr-un contract de împrumut semnat pe data de 21.07.2016. Valentin Teleman a făcut cei mai mulți bani din închirierea apartamentelor în regim hotelier. Metoda folosită era simplă: închiria apartamente pe care le exploata fără știrea proprietarilor. O parte dintre aceștia lucrau în străinătate și credeau că imobilul se află pe mâini bune. Una dintre victime este Mariana Zaharia, care i-a pus la dispoziție lui Valentin Teleman un apartament în zona centrală a Iașului. Chiria era de 360 euro pe lună, dar afaceristul câștiga 200 de lei pe zi.

Executorii au organizat licitații pentru vânzarea proprietății lui Adrian Coca

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești au organizat altă licitație pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a ipotecat vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă.

Apoi a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank. Procedura pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 lei, aproape 400.000 euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri. Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M. Vila escrocului Valentin Teleman s-a ieftinit, dar nu poate fi valorificată dacă nu apare o ofertă concretă.
Comentarii
Adauga un comentariu