Economic Local

Vila lui Adrian Coca, fost director la Totalgaz Industrie, este scoasă la vânzare cu un preț redus

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vila lui Adrian Coca fost director la Totalgaz Industrie este scoasă la vânzare cu un preț redus
Adrian Coca, fostul director de la Totalgaz, așteaptă neputincios vânzarea vilei de pe strada Ioan Petru Culianu. Executorii organizează a doua oară licitația. La prima procedură nu s-au prezentat ofertanți

Executorii judecătorești insistă să vândă vila lui Adrian Coca, fostul director al companiei Totalgaz Industrie. La prima procedură nu s-au găsit ofertanți. Prețul de pornire a scăzut cu 25 la sută. Procedura va fi reluată la finalul lunii aprilie 2021

Suspansul continuă în cazul lui Adrian Coca, fostul director comercial de la Totalgaz Industrie, companie deținută de afaceristul Ioan Pârău. În 2020, Adrian Coca a demsionat din cauza mai multor neînțelegeri cu patronatul. Discuțiile s-au aprins și după ce fostul director risca să rămână fără vila de pe strada Ioan Petru Culianu, acolo unde este și spațiul de producție a companiei. În urmă cu câțiva ani, Adrian Coca a fost rugat să pună gaj casa pentru un credit de 1,3 milioane de euro, bani ce au fost băgați în firmă.

Angajatul s-a conformat, dar acum se află în incapacitate de plată. Executorii vând casa la licitație, la cererea creditoarei First Bank SA. Pe data de 29.04.2021, ora 11:00, este programată a doua licitație, la sediul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu. La prima procedură nu s-au prezentat ofertanți. La a doua încercare, prețul de pornire va fi diminuat cu 25 la sută. Astfel, licitația va porni de la suma de 2.063.366 lei, aproape 400.000 de euro.

Proprietatea lui Adrian Coca are o suprafață utilă de peste 700 de metri pătrați

Conform executorilor judecătorești, va fi scoasă la vânzare o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați, dar și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt importante. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. Inițial, evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 2.751.155 lei, aproximativ 570.000 de euro.

În aceeași situație se află și Ioan Pârău. Afaceristul are o vilă asemănătoare cu cea a fostului angajat, pe același amplasament. Același executor judecătoresc a scos la vânzare proprietatea formată din teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are 3 camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Prețul de pornire a fost stabilit la nivelul sumei de 1.855.077 lei.

Totalgaz Industrie se află în insolvență din cauza datoriilor

Compania Totalgaz Industrie a intrat în insolvență în anul 2020. Problemele au pornit de la un contract păgubos semnat cu o firmă din Ucraina. Totalgaz Industrie este printre puținele companii din România care furnizează seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Acum, activitatea societății pare să-și revină, conform declarațiilor făcute de reprezentanții companiei. Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, au fost derulate contracte în valoare de aproximativ 1 milion de euro. În acest moment, datoriile Totalgaz Industrie depășesc pragul de 20 de milioane de euro. Printre principalii creditori se numără CEC Bank și Banca de Import – Export a României Eximbank SA.

Adauga un comentariu