Local

Vin autobuzele second-hand la Iași! Primăria a semnat contractul cu firma din Ilfov

Publicat: 31 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Vin autobuzele second-hand la Iași Primăria a semnat contractul cu firma din Ilfov
S-a semnat contractul pentru furnizarea autobuzelor second-hand

Primăria Iași a finalizat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de autobuze second-hand. Contractul a fost semnat cu o societate din județul Ilfov. Un autobuz cu 25 de locuri va costa aproximativ 34.000 de euro

Municipalitatea ieșeană a finalizat o achiziție pentru desfășurarea transportului în zona metropolitană, gestionat de Compania de Transport Public (CTP) Iași SA. Recent, autoritatea contractantă a evaluat oferta depusă pentru furnizarea mai multor autobuze second-hand. Valoarea estimată a contractului este de 5.042.004 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Bus & Coach Group SRL, din Ilfov, ce este deținută de Mircea Lucian Roșca. Societatea a fost desemnată câștigătoare după ce a depus o ofertă de 5.000.000 de lei, fără TVA.

„Reindustrializarea județului Iași, prin atragerea, în ultimii ani, a câtorva mari jucători industriali, grație Parcului Industrial din comuna Miroslava și, în perspectivă, în alte localități limitrofe municipiului Iași sau situate foarte aproape de acesta, precum Holboca, Tomești, Dumești și Lețcani, a generat și va genera un număr semnificativ de locuri de muncă.

Această reindustrializare vine la pachet cu nevoia crescută de mobilitate a personalului angajat, fie că vorbim de trafic înspre sau dinspre municipiu. În aceeași situație se află și o mare parte din populația comunelor limitrofe care lucrează în municipiul Iași și care zilnic se deplasează înspre sau dinspre locul de muncă, folosind, în mare parte, autoturismul personal și devenind dependenți de acesta”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că primăria intenționează să acceseze fonduri pentru achiziția de autobuze și tramvaie noi.

Vin autobuzele second-hand la Iași. Au o vechime de 14 ani

Procedura organizată de Primăria Iași a fost împărțită în trei loturi: 16 de autobuze, 12 midibuze și patru microbuze, toate fiind rulate. Pentru autobuze, autoritatea contractantă a cerut următoarele specificații tehnice: normă de poluare Euro 5, an de fabricație minimum 2008, 25 de locuri pe scaune, aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Midibuzele trebuie să fie fabricate în 2008, cu aceeași normă de poluare, dar cu 20 de locuri pe scaune. Și acest lot trebuie dotat cu sistem de aer condiționat. Microbuzele vor avea minimum 14 locuri pe scaune și aceleași caracteristici de la celelalte mijloace de transport. Costul estimat pentru un autobuz este de 171.675 de lei (34.000 de euro), midibuz – 155.836 de lei (31.000 de euro), microbuz – 106.365 de lei (26.000 de euro).

Primăria Iași va investi în infrastructura rutieră

Nu în ultimul rând, municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructura rutieră din cartierele Galata și Tătărași. Deocamdată, la finalul lunii noiembrie 2022 a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare ce vizează modernizarea mai multor artere. Valoarea estimată a contractului este de 570.000 de lei, fără TVA, aproximativ 115.000 de euro.

La procedură s-au prezentat firmele de proiectare Simpa Consult SRL și Trust AVB SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare tehnică, cu termen de finalizare în 21.03.2023. În etapa de proiectare au fost cuprinse strada Camil Ressu (Galata), strada Podișului – parțial (Galata), strada Văleni (Galata), stradela Văleni (Galata), strada Viorelelor (Galata) și  Trecătoarea Fântânilor (Tătărași). Lungimea totală a drumurilor este de 2.540 de metri. Primăria a lansat o licitație și pentru proiectarea mai multor străzi din zona Bucium.

Primăria Iași semnat contractul cu firma din Ilfov pentru furnizarea autobuzelor second-hand, iar primele unități vor ajunge în perioada următoare.

Comentarii
Adauga un comentariu